Σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκιάθου, αποτελούμενο από τον υποψήφιο Δήμαρχο Καρπέτα Βάιο και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους Καραστατήρα Γιώργο και Καρακαστανιά Θανάση, περιόδευσε στις τράπεζες, το ταχυδρομείο, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο συζητήθηκε το μόνιμο αίτημα των πυροσβεστών τα τελευταία χρόνια, την κατασκευή στέγαστρου των οχημάτων, που μένουν απροστάτευτα από τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία, με αποτέλεσμα να διαβρώνονται και να καταστρέφονται. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε εκτεταμένη αναφορά στο μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει το νησί από τις πυρκαγιές στην περιοχή Μαντράκι, λόγω της καταστροφής του δρόμου που οδηγεί στην περιοχή, από την κακοκαιρία του Οκτωβρίου αλλά και από τον ελλιπή καθαρισμό των δασικών δρόμων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπέτας Βάιος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση αλλά συνολικά παλεύει για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, με τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πραγματικών κενών θέσεων, τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, του μηχανολογικού εξοπλισμού και των υποδομών. Την επαναφορά των αμοιβών στα προ κρίσης επίπεδα. Την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, την ένταξη των πυροσβεστών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Την προμήθεια αξιόπιστου και ασφαλούς ατομικού εξοπλισμού, στολών, αναπνευστικών συσκευών και μέσων προστασίας για όλα τα συμβάντα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες.

Τη μονιμοποίηση, με σταθερές εργασιακές σχέσεις, όλων των 5ετούς θητείας και συμβασιούχων πυροσβεστών. Το «βρώμικο» ρόλο που παίζουν οι ΜΚΟ και στο νησί,  που στα πλαίσια των ΜΚΟ, οργανώνονται «εθελοντικές» ομάδες για να «απαλλάξουν» το κράτος από την υποχρέωσή του απέναντι στο σκιαθίτη, το φυσικό πλούτο της Σκιάθου, τα δάση της, αλλά και τον πυροσβέστη.

Κατά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει από την έλλειψη στέγασης του προσωπικού, δηλαδή ιατρών που έρχονται για να εξυπηρετήσουν το νησί και, κυρίως, νοσηλευτών. Μάλιστα έγινε αναφορά σε τέσσερις νοσηλευτές, που μη μπορώντας να βρουν σπίτι αλλά και το μισθό στα 800€ να μην μπορεί να καλύψει τις βασικές τους ανάγκες για στέγαση και διαβίωση, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη θέση εργασίας. Επίσης , αναφέρθηκε το ζήτημα του ακτινολογικού, που εδώ και πολύ καιρό δεν έχει μπει σε λειτουργία.

Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης μίλησε με τους εργαζόμενους, τους μετέφερε ότι το ζήτημα της Υγείας είναι πρώτης γραμμής για την παράταξη αλλά και το ΚΚΕ. Συζήτησε τη θέση της ΛΣ, δηλαδή να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με όλες τις ειδικότητες, Δημόσια Υγεία , Ενιαία και δωρεάν για όλους , που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και όχι την παραγωγή κέρδους. Κατάργηση κάθε εμπορευματικής δραστηριότητας, μέσα και έξω από το Κέντρο Υγείας. Τη δωρεάν διακομιδή των ασθενών στο Βόλο,μόνο με το παραπεμπτικό του γιατρού,  χωρίς την ανάγκη χορηγιών εισιτηρίων, που πολυδιαφημίζουν, αναγκάζοντας τους Σκιαθίτες να γίνουν ζητιάνοι για την πιο βασική ανάγκη.

Στις τράπεζες έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, τις νέες απολύσεις που προωθούνται με τη μορφή «εθελουσιών» καθώς και τις προθέσεις των διοικήσεων να προχωρήσουν σε μείωση προσωπικού, εκμεταλλευόμενες την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών.Ο Καρπέτας Βάιος, συνδικαλιστής στο χώρο των τραπεζών, κάλεσε σε αγωνιστική εγρήγορση εν όψει της διαπραγμάτευσης για την κλαδική σύμβαση στις τράπεζες.  Στα ΕΛΤΑ χαιρετίστηκε η καθολική συμμετοχή στην πρόσφατη απεργία, που οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στις προτάσεις της διοίκησης για αναδιάρθρωσεις και απολύσεις.

Απευθύνθηκε κάλεσμα, για συμμετοχή στη συγκέντρωση το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ