Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την Ανάσταση του Κυρίου και τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα.
   Το Θείο δράμα κορυφώνεται. Ο Ιησούς, ουσιαστικά ο προαιώνιος Λόγος του Θεού, υποφέρει, ταπεινώνεται, ραπίζεται, χλευάζεται και σηκώνει όλα τα βάρη της αμαρτίας, για να μπορέσει ο Άνθρωπος να οδηγηθεί στη σωτηρία. Κι αυτό ακριβώς είναι το μεγαλείο του Χριστιανισμού: η ‘’ κάθοδος’’ του Υιού του Θεού, για να επιτευχθεί η  ‘’άνοδος’’ του ανθρώπου.
    Ο Χριστός οδηγείται υπομονετικά προς το θάνατο, προσευχόμενος μέχρι το τέλος. Πριν από αυτό παραδίδει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας σε ανάμνηση της Σταυρικής του Θυσίας.
     Η Θυσία Του αυτή σηματοδοτεί τη νίκη της ζωής. Ο θάνατος και φόβος παραμερίζονται και τη θέση τους παίρνουν η Ζωή και η Αλήθεια. Η Ελπίδα και η Αναγέννηση. Η Αγάπη και η Αλληλεγγύη. Το Φως της Ανάστασης του Σωτήρα σκορπίζεται απλόχερα παντού.
     Και αυτό το Πάσχα η πανδημία δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε με κάθε ‘’ ελευθερία’’. Βρισκόμαστε όμως στην αρχή του τέλους και του δικού μας Γολγοθά, που θα σημάνει την επιστροφή στην κανονικότητα.
      Εύχομαι ολόψυχα το Φως της Αναστάσεως να φωτίζει τα βήματά μας σε κάθε ατομική και συλλογική προσπάθεια. Να γεμίζει τη ζωή μας με δύναμη και αισιοδοξία. Να μας χαρίζει υγεία, ευτυχία και προκοπή.
 
Χρόνια πολλά
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους.
Βαθμολογήστε το άρθρο: 

Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ