Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΠαρεμβάσεις σε μαθητές και γονείς από το Κέντρο Πρόληψης “Πρόταση Ζωής”

Παρεμβάσεις σε μαθητές και γονείς από το Κέντρο Πρόληψης “Πρόταση Ζωής”

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με Πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη και συντονίστριες τις κ.κ. Γώγου Ζωή, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Yπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική Λειτουργός-Στέλεχος Πρόληψης, πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο του 2024 δράσεις σε μαθητές και γονείς.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν έντεκα (11) βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές των παρακάτω σχολείων: Δύο (2) βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές των δύο (2) τμημάτων της Α΄ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στις 2 και 5 Φεβρουαρίου, με θέμα: «Οι σχέσεις των μαθητών μεταξύ τους». Ένα (1) βιωματικό εργαστήριο στους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του Δημοτικού σχολείου Άλλης Μεριάς στις 7 Φεβρουαρίου, με θέμα: «Εγώ και οι άλλοι-Συνυπάρχουμε αρμονικά». Δύο (2) βιωματικά εργαστήρια στην πρώτη ομάδα εφήβων του 9ου γυμνασίου Βόλου στις 8 και 20 Φεβρουαρίου, με θέμα: « Εγώ και οι άλλοι» και δύο (2) βιωματικά εργαστήρια στη δεύτερη ομάδα εφήβων του 6ου Γυμνασίου Βόλου στις 13 και 29 Φεβρουαρίου, με θέμα: «Γνωρίζω τον εαυτό μου και τους άλλους». Ένα (1) βιωματικό εργαστήριο στα νήπια του 13ου Ν/Γ Ν. Ιωνίας στις 15 Φεβρουαρίου, με θέμα: «Εγώ και οι άλλοι- Συνυπάρχουμε αρμονικά». Δύο (2) βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων του 1ου Δ.Σ Βόλου στις 16 και 23 Φεβρουαρίου, με θέμα: «Σχέσεις μαθητών» και τέλος, ένα (1) βιωματικό εργαστήριο με τα νήπια του Ν/Γ Αϊδινίου στις 28 Φεβρουαρίου, με θέμα: «Η ομαλή μετάβαση του νηπίου από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό».

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις (4) βιωματικές ενημερωτικές συναντήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς μαθητών προσχολικής ηλικίας, στα εξής σχολεία: στο 2ο Ν/Γ Αλμυρού στις 12 Φεβρουαρίου, με θέμα: «Η οριοθέτηση του παιδιού», στο 1ο Ν/Γ Μηλεών, 19ο Ν/Γ Βόλου, 22ο Ν/Γ Βόλου και στο 5ο Ν/Γ Φερών στις 21 Φεβρουαρίου, με θέμα: «Πειθαρχία-Όρια». Στο 13ο και 14ο Ν/Γ Ν. Ιωνίας, με θέμα: «Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά» και στο Ν/Γ Αϊδινίου, με θέμα: «Η ομαλή μετάβαση του παιδιού από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό- Ο ρόλος του γονέα».

“Ευχαριστούμε θερμά τις διευθύνσεις, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές των παραπάνω σχολείων για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη” σημειώνει η Πρόταση Ζωής.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments