Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΠάσχα: Καμπανάκι από παραγωγούς για έλλειψη στα αρνιά – Η τιμή τους

Πάσχα: Καμπανάκι από παραγωγούς για έλλειψη στα αρνιά – Η τιμή τους

Εξαιτίας της αύξησης των εξαγωγών κατά 20% αλλά και του μεγάλου ζωικού κεφαλαίου που πέθανε κατά τη διάρκεια των πλημμυρών στη Θεσσαλία, οι κτηνοτρόφοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για ελλείψεις στην αγορά ενόψει του Πάσχα.

Σύμφωνα με το OPEN, φέτος εκτιμάται ότι η τιμή στα αμνοερίφια θα κυμανθεί στα 9-14 ευρώ το κιλό, καταγράφοντας μικρή υποχώρηση συγκριτικά με Πάσχα του 2023, που η τιμή τους ξεκινούσε από τα 10 αγγίζοντας τα 14 ευρώ.

Είναι ορατός πάντως ο κίνδυνος τα όποια κενά προκύψουν στην αγορά να καλυφθούν με παράνομες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις για το λόγο αυτό το υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης σχεδιάζει να εντατικοποιήσει του ελέγχους.

Ωστόσο, οι γεωτεχνικοί έχουν προκηρύξει απεργία διαρκείας με αίτημα μεταξύ άλλων τη στελέχωση των υπηρεσιών. Ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης του κάλεσε σε διάλογο, λέγοντας ότι «Έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, ρεαλισμό και υπευθυνότητας προς το κοινωνικό σύνολο».

Οι γεωτεχνικοί έχουν συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για τη Δευτέρα (15./04) όπου θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα τους.

Πηγή:ethnos

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments