Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην εταιρεία «Μαρινόπουλος». η οποία κατέθεσε χθες αίτηση εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το τοπικό σωματείο και η ομοσπονδία παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τις δραματικές για τους 12.000 χιλιάδες εργαζόμενους – 200 τοπικά στην Μαγνησία – εξελίξεις. Μαζί με την ομοσπονδία μας βρισκόμαστε σε επιφυλακή για να υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και όλες τις εργατικές απαιτήσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαφυλαχθούν και να εξαιρεθούν από το σχέδιο εξυγίανσης και της συμφωνίας με τους πιστωτές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν τα εύκολα «θύματα» των επιχειρηματικών παιγνιδιών, που κατ’ επανάληψη παίζονται με τις διαδικασίες του Πτωχευτικού Δικαίου, τ’ οποίο έχει διαμορφωθεί ως εργαλείο διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζών, των προμηθευτών και του Δημοσίου, αφήνοντας τελευταίους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.
Αυτή η ξεπουλημένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα, διασφαλίζοντας πρώτα και πάνω από όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, εξακολουθεί και κρατά σε ισχύ αυτό το νεοφιλελεύθερο μόρφωμα, ως αποτέλεσμα της αποδοχής των μνημονίων και των μέτρων τους.
Το Σωματείο και η Ομοσπονδία μας θα αγωνιστεί με κάθε ένδικο και συνδικαλιστικό μέσο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την κανονική καταβολή των μισθών τους και την προστασία τους από τους «προστάτες» του τραπεζικού συστήματος»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ