Μία ακόμη πρωτοβουλία στήριξης των 140 προσφύγων (άνδρες, γυναίκες και πολλά παιδιά) που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις «Μόζα» του Βόλου, υλοποίησαν χθες Πέμπτη ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος» και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Διακονία».

mozas_05
Οι εθελοντές του Συλλόγου που δραστηριοποιούνται στη «Διακονία», ετοίμασαν, μετέφεραν και παρέδωσαν στους υπηρεσιακούς παράγοντες του στρατού, που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας της δομής «Μόζα», πολλά είδη για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων. Ένα φορτηγάκι της Ιεράς Μητροπόλεως, γεμάτο από τα δώρα της τοπικής Εκκλησίας, μετέφερε την νέα ανθρωπιστική βοήθεια στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων. Την αποστολή συνόδευαν οκτώ εθελοντές με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του «Ε» και Υπεύθυνο της «Διακονίας». Η υποδοχή ήταν θερμή και η συνεργασία με τους υπευθύνους στρατιωτικούς παράγοντες άψογη. Με καλό συντονισμό και συνεργασία στήθηκαν οι μεγάλοι πάγκοι, όπου οι εθελοντές άπλωσαν τα είδη ρουχισμού (βρεφικά, παιδικά, γυναικεία και ανδρικά) προς διευκόλυνση των φιλοξενουμένων.

mozas_03

Οι πρόσφυγες, υπό την εποπτεία στρατιωτών, παρέλαβαν οι ίδιοι τα αναγκαία και με ευγνωμοσύνη ευχαρίστησαν τους συνεργάτες της τοπικής Εκκλησίας για τα δώρα. Στους υπευθύνους του χώρου παραδόθηκαν και πολλά άλλα είδη, όπως: είδη καθαριότητος, καινούργιες ανδρικές παντόφλες (για όλους τους άνδρες), πάνες βρεφικές και για αρρώστους, κ.α. Λίγο πριν αποχωρήσει η ομάδα των εθελοντών προσέφερε σ’ όλα τα παιδιά (50) σοκολάτες και μπάλες.

 

e-thessalia.gr