Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί προκειμένου να αποτραπεί η μεταφορά του ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, φορείς και κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου που διαμαρτύρονται για την αντικατάσταση ενός καινούργιου οχήματος με ένα παλαιότερο. 

Ανάλογες κινητοποιήσεις σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζονται και στη Σκιάθο, που επίσης έχει κληθεί να παραχωρήσει το νέο ασθενοφόρο που παρέλαβε.

Το αίτημα παραχώρησης των νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ έγινε από τη διοίκησή του προς τα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου, προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος, που απαρτίζεται από οχήματα που μετρούν… χιλιάδες χιλιόμετρα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα φθορών και οι συντηρήσεις που γίνονται δεν επαρκούν ελέω των μειωμένων πόρων που διατίθενται.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, έχουν παρέλθει ήδη τρεις μήνες και ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι πίνακες με το επικουρικό προσωπικό (πληρώματα), που θα κληθούν στα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής και Σκιάθου να αναλάβουν υπηρεσία στα ασθενοφόρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ