Ευθύνες στους τοπικούς βουλευτές επιρρίπτουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που καλούνται να πληρώσουν για δεύτερη φορά τα τέλη ταξινόμησης για αυτοκίνητα που αγόρασαν από το 1999 μέχρι το 2001. Σε νέα συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. δήλωσαν απογοητευμένοι και ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να παραιτηθούν από την προσπάθεια επίλυσης του θέματος, καθώς μετά από πέντε μήνες προσπαθειών έλαβαν αρνητική απάντηση από την ΑΑΔΕ. Την αποκλειστική ευθύνη για το «ναυάγιο» της προσπάθειας φέρουν και οι έξι βουλευτές της Μαγνησίας.

H Επιτροπή των ιδιοκτητών συστήθηκε πριν από πέντε μήνες όταν άρχισαν να αποστέλλονται τα πρώτα «μπιλιετάκια» με ποσά από 80 έως 300 ευρώ για αυτοκίνητα που αγοράστηκαν από το 1999.

«Όταν ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες η περιπέτειά μας, η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να απευθυνθούμε σε δικηγόρους για να δούμε πως θα το παλέψουμε νομικά. Το επόμενο βήμα ήταν να λυθεί το θέμα πολιτικά. Για αυτό και απευθυνθήκαμε στους τοπικούς βουλευτές και αναδείξαμε το πρόβλημα», τόνισε σήμερα ο κ. Ιωάννης Μαστρογιάννης, που εκπροσωπούσε τους ιδιοκτήτες ΙΧ.

«Όλοι μας είπαν ότι έχουμε δίκιο και ότι θα προσπαθήσουν να το λύσουν. Αλλά πέρασαν πέντε μήνες και χθες πριν από δύο ημέρες πήραμε την απάντηση ότι δεν μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να καλύψουν τα ποσά. Μας είπαν ότι η επόμενη κίνησή μας είναι να πάμε στην εφορία, να πληρώσουμε και μετά να διεκδικήσουμε τα χρήματα από τους υπαλλήλους που καταχράστηκαν τα ποσά. Τρελαθήκαμε με το σκεπτικό τους».

Ο κ. Μαστρογιάννης δήλωσε ότι η Επιτροπή των ιδιοκτητών ΙΧ που είχε συσταθεί σταματά και επέρριψε όλες τις ευθύνες στους πολιτικούς. «Ρίχνουμε την ευθύνη και στους 6 πολιτικούς του Βόλου. Θα έπρεπε μαζί να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να λύσουν το πρόβλημα που απασχολεί περίπου 4.000 πολίτες. Οι ψηφοφόροι είναι διπλάσιοι και θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη τους. Φταίμε και εμείς γιατί δεν ελέγχουμε ποιους στέλνουμε στη Βουλή. Θα μας βρούν μπροστά τους και να είναι σίγουροι για αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστρογιάννης.

Πρόσθεσε ότι τόσο καιρό οι πολιτικοί κορόιδευαν τους πολίτες και το γεγονός είναι ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε. «Καλούν τον κόσμο να πληρώσει τα λεφτά που είναι πληρωμένα. Εμείς αποφασίσαμε να το διαλύσουμε το μαγαζί και θα μας βρουν μπροστά τους στις εκλογές».
«Αν κάποιος από τους έξι βουλευτές του νομού ήταν στη θέση μας, τότε θα ενδιαφερόταν;» διερωτήθηκε ιδιοκτήτης Ι.Χ. που βρέθηκε στη συγκέντρωση.

Την αγανάκτησή του εξέφρασε και ο κ.Γιώργος Παυλίδης: «Στην αντιπροσωπεία τους έδωσα τα λεφτά και πήρα το κλειδί. Γιατί να είμαι εγώ τώρα απατεώνας; Αν είμαι γιατί δεν με φώναξαν οι δικαστές που κυκλοφορούσα το αυτοκίνητό μου τα τελευταί 20 χρόνια; Εχω πληρώσει τόσα λεφτά σε τέλη κυκλοφορίας. Να μου τα δώσουν πίσω και μετά θα τους δώσω πίσω αυτά που λένε ότι χρωστάω» σημείωσε ο κ. Γιώργος Παυλίδης και πρόσθεσε: «Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε και για ποιο κράτος δικαίου;»Source link

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ