Γνωμοδοτική απόφαση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κεντρικό ιστό της πόλης έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Αγχιάλου, οι οποίες στην ουσία αφορούν στην οδό Ελληνικής Αεροπορίας, η οποία είναι πεζοδρομημένη.

Ειδικότερα, κατατέθηκε πρόταση για τον αποχαρακτηρισμό της από πεζόδρομο στο τμήμα πάνω από την επαρχιακό οδό Βόλου- Μικροθηβών και την μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των παρακείμενων καταστημάτων. Με την ίδια απόφαση προτείνεται η κατάργηση των υφιστάμενων σιντριβανιών και η μετατροπή τους σε βραχόκηπους.Η προαναφερόμενη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Αγχιάλου είναι καθαρά γνωμοδοτική και για την υλοποίησή της θα πρέπει πρώτα να συνταχθεί νέο τοπογραφικό και στη συνέχεια να εγκριθεί από τις αντίστοιχες Επιτροπές του Δήμου Βόλου αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο.Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Γεωργία Μποντού- Τοκαλή, «η απόφαση για μετατροπή του πεζόδρομου της Ελληνικής Αεροπορίας σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με ολιγόλεπτη στάθμευση, ελήφθη μετά από τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών, οι οποίοι τονίζουν πως με την υφιστάμενη κατάσταση οι επιχειρήσεις τους κινδυνεύουν με «λουκέτο» λόγω μειωμένης κίνησης. Η διαδικασία αποχαρακτηρισμού του πεζοδρόμου έχει ξεκινήσει μετά την απόφαση που έλαβε πρόσφατα το Τοπικό Συμβούλιο για αλλαγή χρήσης και λειτουργίας του πεζοδρόμου» προσέθεσε η ίδια.

 

 Τα Ι.Χ. στον πεζόδρομο

Το κατά πόσο θα διευκολύνει η μετατροπή του πεζόδρομου της Ελ. Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με ολιγόλεπτη στάθμευση δεν το γνωρίζουμε. Μέχρι, όμως, να εγκριθεί η σχετική γνωμοδοτική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Αγχιάλου, καλό θα είναι να κλείσει κάθε «παράθυρο» εισόδου ΙΧ στον πεζόδρομο, καθώς ένα τροχαίο ατύχημα ενδεχομένως να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Και τότε οι αρμόδιοι του Δήμου Βόλου θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για την άναρχη κατάσταση που επικρατεί σήμερα…

 

  Και τα φανάρια

 Νομίζω ότι τελικά αυτά τα φανάρια στη μέση του …πουθενά πρέπει να φύγουν. Απλά πρέπει οι οδηγοί να κόβουν ταχύτητα σε εκείνο το σημείο. αλλωστε να πάρουμε παράδειγμα τον Αλμυρό που τα μοναδικά φανάρια που είχε , λειτούργησαν πριν 20 χρόνια για μονο 1- 2 χρόνια…. και μετά ??  Μου θυμίζει την πόλη του Ναύπλιου που όλοι συνανοούνται μεταξύ τους, πιος θα περάσει πρωτος. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ