Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΜια μεγάλη συνεργασία της ΦΙΟ Βόλου με Λέσχες της Θεσσαλίας

Μια μεγάλη συνεργασία της ΦΙΟ Βόλου με Λέσχες της Θεσσαλίας

Μια ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία της Λέσχης « Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» Βόλου στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία,  αφού η Λάρισα και η Αγιά  «φόρεσαν» τα καλά τους για να υποδεχτούν  εκατοντάδες  κλασσικά οχήματα, που έκλεψαν τις καρδιές όλων και ξύπνησαν όμορφες  αναμνήσεις, στους χιλιάδες φίλους της κλασσικής αυτοκίνησης.

Πρόκειται για μια μοναδική συνεργασία, υπό την Αιγίδα της Ε.Ο.-ΦΙΛΠΑ και της FIVA , με τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Λάρισας (Classic Car Club Larissa), τη Λέσχη Κλασσικής Μοτοσυκλέτας και Vespa Λάρισας και τους Δήμους Λαρισαίων και Αγιάς ,που στήριξαν την «1η Πανθεσσαλική Συνάντηση Ιστορικών Οχημάτων» , στις 6 και 7 Απριλίου 2024 και αποδέχτηκαν με χαρά την πρόταση της ΦΙΟ σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για το κλασσικό όχημα.

Η κεντρική πλατεία της Λάρισας αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τα εκατοντάδες ιστορικά οχήματα      (αυτοκίνητα  και μοτοσυκλέτες), που από πολύ νωρίς και το Σάββατο ( στο Fashion City Outlet), αλλά και την Κυριακή ,που ήταν η κεντρική εκδήλωση, κατέκλυσαν όλους τους χώρους της πλατείας  και  τη μετέτρεψαν στη μεγαλύτερη γιορτή για τα κλασσικά και ιστορικά οχήματα στη Θεσσαλία, όπου όλοι οι Λαρισαίοι και οι επισκέπτες , από όλη την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά  συλλεκτικά οχήματα , ηλικίας πολλών δεκαετιών, που, σπάνια, πλέον, συναντά κανείς στους Ελληνικούς δρόμους, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Οι διήμερες εκδηλώσεις-σπονδή στο κλασσικό όχημα ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί από το parking του Fashion  City  Outlet , ενώ στη συνέχεια τα πληρώματα επισκέφθηκαν την Αγιά Λάρισας, το Μεγαλόβρυσο (Γεύμα) και το Μεταξοχώρι Αγιάς , ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας η στατική έκθεση των εκατοντάδων σπάνιων οχημάτων, με συμμετοχές από πολλά μέρη της Ελλάδος.

Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση  μοτοσυκλετών HarleyDavidson , που η παρουσία τους ομόρφυνε  την εκδήλωση, γι’ αυτό οι διοργανωτές ευχαριστούν τους αναβάτες τους και ελπίζουν να είναι κοντά τους  και στις άλλες εκδηλώσεις που ακολουθούν.

Μια συνεργασία-σταθμός των Λεσχών της Θεσσαλίας

Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός στο χώρο των Ιστορικών Οχημάτων, αφού  είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που τρείς Λέσχες από τη Θεσσαλία συνεργάζονται  στη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης ,στην οποία συμμετείχαν σπάνιας ομορφιάς οχήματα από όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, ως τον απόλυτο προορισμό για διοργανώσεις αγώνων με επίκεντρο το κλασσικό όχημα, αφού η Θεσσαλία διαθέτει πανέμορφα φυσικά τοπία ,όπως είναι ο Όλυμπος, το Πήλιο, η Λίμνη Πλαστήρα , τα Μετέωρα και τόσα άλλα.

Οι στόχοι  των διοργανωτών που ήταν: 1.  οι επισκέπτες της εκδήλωσης να θαυμάσουν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες σπάνιας ομορφιάς  2. να αναδειχθούν οι ομορφιές της Θεσσαλίας, επιλέγοντας για τα πληρώματα διαδρομές απείρου φυσικού κάλους του Ν. Λάρισας και  3.  Να ενισχυθούν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας , μετά τα φαινόμενα που έπληξαν τη Θεσσαλία το περασμένο διάστημα, πέτυχαν απόλυτα.

Μια διοργάνωση-θεσμός για τη Θεσσαλία έντονης τουριστικής προβολής

Ο Πρόεδρος της ΦΙΟ κ. Κώστας Καρακατσάνης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση και την εξαιρετική συνεργασία των άλλων Λεσχών, η οποία και θα πρέπει να συνεχιστεί και ενισχυθεί, όπως  και για την απόλυτη επιτυχία της «1ης Πανθεσσαλικής Συνάντησης  Ιστορικών Οχημάτων 2024», η οποία από φέτος καθίσταται θεσμός για τη Θεσσαλία ,ενώ κάθε χρόνο, θα διοργανώνεται σε διαφορετική πόλη της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος.

Επίσης, τόνισε ότι: «Το ΔΣ της ΦΙΟ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Λάρισας (Classic Car Club Larissa), στη Λέσχη Κλασσικής Μοτοσυκλέτας και Vespa Λάρισας, ,στους Δήμους Λαρισαίων (Δήμαρχος Αθαν. Μαμάκος)  και Αγιάς ( Δήμαρχος Αντ. Γκουντάρας), για την άριστη φιλοξενία, στην Ελληνική Αστυνομία, στο ΕΚΑΒ Λάρισας, στη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας που γέμισε με μουσική την κεντρική  πλατεία της Λάρισας, τους Χορηγούς που με την ενίσχυση τους συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επιτυχία, στον Σύλλογο Τριτέκτων  Μαγνησίας για την πάντα πολύτιμη βοήθειά τους και σε όσους άλλους εργάστηκαν για την επιτυχία της μεγάλης αυτής γιορτής για το κλασσικό όχημα.

Η ΦΙΟ αγκαλιάζει όλους ,ανεξαίρετα,  τους κατόχους και φίλους κλασσικών οχημάτων από όλη τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία  και την Ελλάδα, ενώ στον σχεδιασμό της είναι η διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων  πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, αναπτυξιακού χαρακτήρα, που θα αναδείξουν τη Θεσσαλία και την Ελλάδα, ως έναν μαγικό προορισμό, για το θαυμάσιο περιβάλλον, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, τον μοναδικό πολιτισμό της, την ιστορία, τη γαστρονομία, τα αξιοθέατα , μα πιο πολύ για τους θαυμάσιους και φιλόξενους κατοίκους της, μιας χώρας της προόδου, της ανάπτυξης, της ευημερίας και  του μοναδικού περιβάλλοντος και των μαγικών προορισμών, μιας χώρας που αξίζει να ζεις όλο το χρόνο.

Τα  κλασσικά οχήματα έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο , γι’ αυτό και τα γεγονότα που τα αφορούν έχουν υψηλή δημοσιότητα και αναδεικνύουν, στον μέγιστο δυνατό βαθμό,  τους προορισμούς τους οποίους επισκέπτονται.

Επίσης, μέσα από τις πρωτοβουλίες της η Φ.Ι.Ο., θέλει να συμβάλλει θετικά στη διάσωση των κλασσικών οχημάτων, που αποτελούν την ιστορία της τεχνολογίας και της εξέλιξης στη μετακίνηση του ανθρώπου, να συνδιαμορφώσει με τις παρεμβάσεις της ένα υγιές πεδίο στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα, αλλά και να υλοποιεί δράσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε μείζονα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες (δημόσια υγεία, περιβάλλον, καταπολέμηση της φτώχειας, στήριξη ευπαθών ομάδων κ.ά.)».

Σημειώνεται ότι στο άμεσο μέλλον η ΦΙΟ προετοιμάζει το 2ο Ιστορικό Ράλι Πηλίου 2024 (1-2 Ιουνίου) , το ετήσιο Distinguished   Gentlemens Drive 2024 , που αποτελεί παγκόσμιο θεσμό, αλλά και άλλες εκδηλώσεις που έγκαιρα θα ανακοινώσει.

The post Μια μεγάλη συνεργασία της ΦΙΟ Βόλου με Λέσχες της Θεσσαλίας appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments