Με λαμπρότητα παρά τον άσχημο καιρό πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παραλία του Βόλου η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Στις 11:30 έγινε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και ακολούθησε στις 12:00 η παρέλαση σχολείων, του τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οδηγών, προσκόπων και των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου.

«Μας έχουν εγκαταλείψει»
Για πρώτη φορά στην παρέλαση δεν συμμετείχαν οι ανάπηροι πολέμου και μέλη Ένωσης αναπήρων και θυμάτων πολέμου και εθνικής αντίστασης Μαγνησίας παρακολούθησαν την παρέλαση από τη θέση των επισήμων.
«Αντί να μας προσέξουν γιατί αυτή την ημέρα ήμασταν στο μέτωπο και αντιμετωπίσαμε δύο αυτοκρατορίες, μας έχουν εγκαταλείψει» είπε με παράπονο ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Κουτσός και πρόσθεσε ότι τους έχουν κόψει τις συντάξεις και τα επιδόματα. «Κερδίσαμε τον πόλεμο γιατί οι Έλληνες ήταν ενωμένοι» τόνισε ο κ.Κουτσός και σημείωσε πως το κράτος δεν πρέπει να θυμάται τους ανάπηρους πολέμους μόνο στις εθνικές επετείους.
Μήνυμα ενότητας έστειλαν με τις δηλώσεις τους  ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, η υφυπουργός Μ.Χρυσοβελώνη, η αντιπεριφερειάρχης Δ.Κολυνδίνη και ο βουλευτής Χρ. Μπουκώρος που παρακολούθησαν την παρέλαση.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος είπε πως η σημερινή γιορτή της πατρίδας μας είναι μια γιορτή ενότητας και μια γιορτή που μας θυμίζει ότι όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε θαύματα. «Σε αυτή την κρίσιμη εποχή που γύρω μας υπάρχει φωτιά πολέμου, το μόνο που έχει καθένας από εμάς να κάνει για την πατρίδα μας είναι να κρατήσουμε την ενότητα του λαού μας. Από την πλευρά της εκκλησίας θα συνεχίσουμε να το κηρύττουμε. Η ενότητα δημιουργεί προϋποθέσεις για έναν πραγματικά ελεύθερο λαό. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους. Για την Ελλάδα και του ορθόδοξους Έλληνες δεν αλλάζει ποτέ η σύνδεση της Εκκλησίας και του Κράτους και είναι κάτι που νομίζω ότι το συνειδητοποιούν όλοι».

Για τις σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας μίλησε στις δηλώσεις της η υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε πως οι σχέσεις βρίσκονται σε καλή φάση και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο στον Αι Στράτη. Συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν και οργάνωσαν τη σημερινή παρέλαση, τα παιδιά, τους συλλόγους , την Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
«Σήμερα γιορτάζουμε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας. Τιμούμε τους προγόνους μας και εκείνους τους ήρωες που με υψηλή πίστη στις αξίες και στα ιδανικά της πατρίδας, με ανδρεία και με θάρρος είπαν το ηρωικό «όχι» και αντιστάθηκαν σε κάθε έννοια βίας και ναζισμού» ανέφερε η ίδια. Πρόσθεσε πως σήμερα που η χώρα βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι για να μην επιτρέψουν ποτέ σε κανέναν να αμφισβητήσει τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. «Το οφείλουμε στους ήρωες που έγραψαν το έπος του 1940» τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη και σημείωσε πως όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Ερωτηθείσα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η υφυπουργός απάντησε πως η κυβέρνηση θα βγει αλώβητη και είναι εξαιρετικά ενωμένη αυτή τη στιγμή. Όπως χαρακτηριστικά είπε «έγινε μια προσπάθεια για να μπει ένα τέλος στην ανομία που επικρατούσε επί 27 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο. Βγήκε η απόφαση που είναι δεσμευτική αλλά από εκεί και πέρα δικαιούμαστε να την κρίνουμε και προχωρούμε στον αγώνα και την προσπάθεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Τη Δευτέρα δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση και στα άλλα κόμματα να πράξουν το καθήκον τους για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Διαφορετικά, όπως έχει αναγγελθεί, θα είναι έτοιμη η νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε κάτω από προϋποθέσεις να δοθούν προσωρινές άδειες. Το τζάμπα και η ανοχή τελείωσε, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στο δημόσιο, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Σε αυτά η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτη».
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδίνη δήλωσε πως οι χαρούμενες φυσιογνωμίες των παιδιών έδωσαν ένα σαφές μήνυμα. «Ήταν το μήνυμα της λεβεντιάς, της αυτοπεποίθησης, της εθνικής αυτογνωσίας. Παρατηρώντας κάποιος τα πρόσωπα των παιδιών, το ύφος τους και τη δύναμη με την οποία παρήλαυναν μπροστά μας, είναι ένα μήνυμα χαράς και ένα ευοίωνο σημάδι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πως θα πρέπει οι επετειακές ημέρες σαν τη σημερινή να γίνονται δίαυλοι μετάδοσης μηνυμάτων χαράς, συνεργασίας, ομόνοιας, ειρήνης και πάνω από όλα δημοκρατίας» τόνισε η κ. Κολυνδίνη. Ανέφερε επίσης πως αυτές οι ημέρες πρέπει να χάσουν τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα και να αποκτήσουν μηνύματα ουσίας που θα μεταλαμπαδεύσουν αρχές στις νέες γενιές.

«Οι Έλληνες του 1940 διέπρεψαν και νίκησαν και έγραψαν μία από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας μας» δήλωσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας εξηγώντας πως ένας από τους βασικούς λόγους ήταν η εθνική ενότητα, το γεγονός ότι όλοι προσέτρεξαν στο προσκλητήριο της πατρίδας.
«Σήμερα δεν έχει κανείς το δικαίωμα να διαταράξει την εθνική ενότητα των Ελλήνων» είπε και πρόσθεσε πως η νεολαία του Βόλου με τη σημερινή παρέλαση και την παρέλαση των στρατευμένων νιάτων έστειλε το μήνυμα πως ο ελληνισμός διαθέτει τις αναγκαίες δυνάμεις για να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και τους ενδεχόμενους κινδύνους..

 

e-thessalia.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here