Εκπρόσωποι φορέων και σωματείων κατέθεσαν σήμερα στεφάνι στo Ταχυδρομείο, εκεί όπου στις 2 Ιουνίου 1936 έπεσε νεκρός ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής.
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου και σωματεία κατέθεσαν στεφάνι στη συμβολή των οδών Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου στα ΕΛΤΑ Βόλου, στις 10 το πρωί, για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, χωρίς να προηγηθεί συγκέντρωση.

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας και να προσφέρει εισόδημα στις οικογένειες ανάλογα με αυτό που προσφέρουν, συζητά για την κατάργηση  του οχταώρου” δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος. Όπως τόνισε η κατάργηση αυτή θα βρει το συνδικαλιστικό κίνημα απέναντί της για τους αγώνες που δόθηκαν, για τις ζωές που χάθηκαν για την καθιέρωση του οχταώρου.  “Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει το νομοσχέδιο και να φέρουν συνθήκες γαλέρας ξανά στην κοινωνία μας.  Το συνδικαλιστικό κίνημα θα απαντήσει όπως και οι εργαζόμενοι” είπε και σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι συμβολική και απαρχή νέων κινητοποιήσεων.
Ακόμη, αναφορικά και με τις διαφορετικές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά αλλά και για την αγώνα που πρέπει να δοθεί απέναντι στην κατάργηση του οχταώρου, ανέφερε πως οι μειοψηφίες διασπούν το συνδικαλιστικό κίνημα και φέρνουν τριγμούς, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να “τρίβει τα χέρια” για να περάσει το νομοσχέδιο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ