Μήνας δημοσιογραφικών ταξιδιών ήταν ο Ιούνιος για την Αλόννησο, καθώς συνεχίστηκαν καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα τα press trips που είχαν ξεκινήσει από τον Μάιο. 

Η πρώτη δημοσιογραφική αποστολή προερχόταν από την Ιταλία, με φιλοξενούμενο δημοσιογράφο τον εκδότη περιοδικού που διανέμεται σε πολυκαταστήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ιταλίας και υπεύθυνο ιστοσελίδων με θέμα την οικολογία και τη γαστρονομία.

Ακολούθησε συνεργείο του Ομίλου Μουζενίδη, ενός από τους μεγαλύτερους tour operators της Βόρειας Ελλάδας, που ειδικεύεται στη ρωσική αγορά. Το συγκεκριμένο συνεργείο πραγματοποίησε γυρίσματα με σκοπό τη δημιουργία βίντεο που θα μεταφραστεί σε τέσσερις γλώσσες και θα χρησιμοποιηθεί ευρέως για την προβολή του νησιού από το ίδιο το πρακτορείο αλλά και από τον Δήμο Αλοννήσου.

Στη συνέχεια, την Αλόννησο επισκέφθηκε δημοσιογράφος από την Ολλανδία, ο οποίος είναι υπεύθυνος της ιστοσελίδας Griekenland.net. Πρόκειται για κορυφαίο ολλανδικό website, το οποίο προβάλλει αποκλειστικά και μόνο ελληνικούς προορισμούς. Το συγκεκριμένο website ιδρύθηκε πριν 15 χρόνια και αριθμεί χιλιάδες χρήστες καθημερινά, μαζί με τα θυγατρικά Griekenland.tv και Griekenlandlastminutes.nl.

Τέλος, αυτές τις μέρες φιλοξενείται στο νησί ταξιδιωτική blogger από τη Θεσσαλονίκη, η οποία μέσα από τα δύο blogs της με επίκεντρο την οικογένεια και το παιδί προωθεί τους family friendly προορισμούς διακοπών.

Υπεύθυνη για την οργάνωση της φιλοξενίας και την ξενάγηση των δημοσιογραφικών αποστολών ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, η οποία ευχαριστεί τους επιχειρηματίες του νησιού, που με την προσφορά τους συνέβαλαν για μια ακόμη φορά στην άριστη φιλοξενία των δημοσιογραφικών αποστολών, καθώς και την ακτοπλοϊκή εταιρία AQUA MARIA για τη δωρεάν  παροχή των εισιτηρίων των δημοσιογράφων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ