Ένα νέο τρικ για να παρουσιάζει πλασματικά λιγότερες τις εκκρεμείς συντάξεις εφηύρε ο Κωστής Χατζηδάκης. Κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας με τις εκθέσεις του συστήματος ΑΤΛΑΣ για τον μήνα Οκτώβριο, διαχωρίστηκαν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις από τις ληξιπρόθεσμες, με ξεχωριστούς πίνακες, ώστε να εμφανίζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο αριθμός τους έχει πέσει κάτω από τις 100.000.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς κύριες είναι 92.180 και οι μη ληξιπρόθεσμες είναι 30.348. Ωστόσο, το άθροισμα ανέρχεται σε 122.528 εκκρεμείς κύριες συντάξεις, μόλις 8.000 λιγότερες από την τελευταία δημοσιευμένη έκθεση.

Τα φθηνά κόλπα που χρησιμοποιεί το υπουργείο Εργασίας δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι, δυόμισι χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., μόλις και μετά βίας κατόρθωσε να μειώσει το τεράστιο απόθεμα εκκρεμών συντάξεων στο ύψος που το παρέλαβε, μόνο όμως σε ό,τι αφορά τις κύριες.

Αυτό, γιατί σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, παραμένουν άνω των 120.000 εκκρεμοτήτων, ενώ ταυτόχρονα αποκρύπτεται το γεγονός ότι εκτός καταμέτρησης παραμένουν οι περίπου 25.000 διεθνείς συντάξεις, περίπου 100.000 συντάξεις παράλληλης ασφάλισης, τα μερίσματα και τα εφάπαξ.

Στον αντίποδα, ο κ. Χατζηδάκης επιμένει να μιλά για αποκλιμάκωση, παρά την αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης, που εκπορεύεται από την ανησυχία στις τάξεις των ασφαλισμένων ότι επίκειται νέα αύξηση των ορίων ηλικίας ή και δυσμενείς αλλαγές στην εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης, ζητήματα που είναι σαφώς διατυπωμένα στην περιβόητη έκθεση Πισσαρίδη – τη «Βίβλο», δηλαδή, της κυβέρνησης, καθώς υιοθετήθηκε σχεδόν αυτούσια σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Χατζηδάκης επιμένει να αντιστρέφει την πραγματικότητα με σωρεία ψεμάτωνΤην είδηση τη βρήκαμε ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here