Ο ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σ.Σ.Β) και η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας Ελλάδος (Ε.Ο.Τ), συνδιοργάνωσαν με το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου και την Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, το ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ανοιχτού Στίβου, που διεξήχθη στο ΒΟΛΟ, στο «ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ» , το Σάββατο 24/9 και Κυριακή 25/9/2016, με συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών του αθλήματος από όλην την Ελλάδα. Μέγας χορηγός των αγώνων ήταν το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για ΟΛΟ το κοινό 

Ο Δήμος Βόλου και ο Σ.Σ. Βόλου, έκαναν κυριολεκτικά «αγώνα δρόμου» για να ετοιμαστεί έγκαιρα ο αγωνιστικός χώρος, δεδομένου ότι έπρεπε να προσαρμοστεί ανάλογα για τις ανάγκες της Τοξοβολίας. 

Έλαβαν μέρος περισσότεροι από 110 αθλητές από διάφορες πόλεις. Τόσο το συγκεκριμένο γήπεδο, όσο και ο καιρός υπήρξαν ιδανικά ώστε επιτεύχθηκαν μεγάλες επιδόσεις, μάλιστα καταρρίφτηκε το Πανελλήνιο Ρεκόρ σε αγώνισμα, σε όριο κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ! 

Μέλη της ΕΟΤ και κριτές των αγώνων, μεταξύ των οποίων και ένας Διεθνής Κριτής, υπήρξαν επίσημα προσκεκλημένοι των διοργανωτών.

Τους αγώνες υποστήριξαν ως χορηγοί, τοπικές επιχειρήσεις της πόλης του Βόλου, οι οποίες προσέφεραν τα προϊόντα τους δωρεάν στους αθλητές, κερδίζοντας τις εντυπώσεις για τη φιλοξενία της πόλης μας .

Ξενοδοχεία της πόλης προσέφεραν ειδικές τιμές για αθλητές, συνοδούς, σωματεία και οικογένειες που επισκέφτηκαν την πόλη ενόψει των αγώνων, γεγονός που εκτιμήθηκε και έδωσε άριστη εικόνα για τις υποδομές μας.

Εξαιρετική μνεία πρέπει να γίνει για την Διοίκηση και το έμψυχο υλικό της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών η οποία παραχώρησε στο Σ.Σ.Β, φρουρούμενο το Πεδίο Βολής για τις ανάγκες στάθμευσης των αποστολών του αγώνα.

Την ιατρική κάλυψη των αγώνων ανέλαβαν εναλλάξ και εθελοντικά η Γενική Ιατρός Καλλιόπη Ζαχαράκη, ο παιδίατρος κ Παπαλεξανδρής, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης- παράρτημα Μαγνησίας και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, με την συνεπικουρία ασθενοφόρου από την κλινική ΑΝΑΣΑ. 

Στις απονομές παρευρέθησαν επίσημοι που τίμησαν τους Αγώνες και τους κυπελλούχους Αθλητές. Τις βραβεύσεις έκαναν η αξ. Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ Μαρίνα Χρυσοβελόνη, οι κ.κ. Διοικητής- Ταξίαρχος και Αντ/ρχης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ο κ.Γεώργιος Καλτσογιάννης Θεμ. Αντιπεριφερειάρχης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο δικηγόρος και πολιτευτής κ. Σάκκης Κοκκίνης και ο Δ/ντής της Δ/νσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ κ Χρήστου. Τους αγώνες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ άλλων επωνύμων, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Γεώργιος Βλιώρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Αριστοτέλης Μπασδάνης, καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ΣΣΒ έμπειρος διοργανωτής μεγάλων αθλητικών γεγονότων φιλοδοξεί με την αρωγή των τοπικών φορέων και ειδικά του Δήμου Βόλου να καθιερώσει το γεγονός ως αθλητικό θεσμό και να επιτύχει η πόλη μας, την ανάληψη στο μέλλον αγώνων ευρωπαϊκού επιπέδου.

Με Αθλητικούς Χαιρετισμούς     Εκ της διοικήσεως Σ.Σ.Β

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιστορικό του Συλλόγου

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Σ.Σ.Β), ιδρύθηκε το 1911 και περιλαμβάνεται στα «ΙΣΤΟΡΙΚΑ» Αθλητικά Σωματεία, για τα οποία τηρείται ειδικό αρχείο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α), λόγω της άοκνης και εξέχουσας αθλητικής του διαδρομής και κοινωνικής του προσφοράς μέχρι και σήμερα.

Είναι ο πρώτος σκοπευτικός σύλλογος της χώρας που κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αμβέρσας το 1920 και λαμβάνει χώρα σε επίσημες διοργανώσεις από τη μεσοπολεμική περίοδο (απέναντι στις ομάδες των Στόλων, του Ελληνικού και του Αγγλικού της Μεσογείου, Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 1924 κ.λ.π), μέχρι σήμερα.

Είναι από τα Ιδρυτικά Μέλη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ) και της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΕΦΟΤ). Το ΔΗ.Κ.Κ.Ι του Δήμου Βόλου, έχει εκδώσει ειδικό τεύχος- αφιέρωμα για τα ιστορικά αθλητικά σωματεία μεταξύ των οποίων κυριαρχεί ο ΣΣΒ.

Ο ΣΣΒ δώρισε από 1954 έως το 1979 από 48.000 τ.μ, της ιδιόκτητης ακίνητης περιουσίας του συλλόγου στη Γ.Γ. Αθλητισμού, που ακολούθως περιήλθε στο σημερινό Δήμου Βόλου (επί της οποίας λειτουργεί το 80% των αθλητικών εγκαταστάσεων του 1ου (ιδρυθέντος πανελλαδικώς) Αθλητικού Κέντρου στη συνοικία Ν. Δημητριάδα Βόλου (Ε.Α.Κ Βόλου, περιλαμβάνει το Εθνικό Στάδιο, Κολυμβητήριο, Βοηθητικό σταδίου, Γήπεδο αντισφαίρισης (τένις), Γήπεδο ποδόσφαιρου και το Σκοπευτήριο). Για την προσφορά του αυτή τιμήθηκε ώστε να μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του (Ν.Π.Ι.Δ) ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ( Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)», ως ισόβιο και άμισθο μέλος δυνάμει απόφασης που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 9/30.1.2001/ άρθρο 26Α– Ν.2880/Πολιτεία)

Ο Σ.Σ.Β καλλιεργεί αποκλειστικά τα Ολυμπιακά Αθλήματα της Κλασσικής Σκοποβολής και της Ολυμπιακής Τοξοβολίας, σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα αγωνίσματα. Στις τάξεις του σήμερα συγκαταλέγονται περισσότερο από 100 εν ενεργεία αθλητές, από την ηλικία των 12 χρονών.

Στην ιστορία του ο Σ.Σ.Β, έχει διακρίσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, πανελλήνια ρεκόρ, συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, Διεθνείς αγώνες κ.λ.π. Στα περισσότερο από 105 χρόνια δράσης του, από τις τάξεις του αναδύθηκαν σπουδαίοι πρωταθλητές, κάποιοι εντάχτηκαν και στο Ελληνικό Στρατό. Σχεδόν κάθε ανώνυμη και επώνυμη οικογένεια της πόλης έχει μέλος της, αθλητή μας.

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (ΣΣΒ) ανακηρύσσεται Πρωταθλητής ΕΛΛΑΔΟΣ στην Σκοποβολή τα τελευταία τρία(3) συνεχόμενα χρόνια, αποδεικνύοντας ότι έχει πολύ ισχυρή ομάδα, εδικά με την ομάδα παίδων του. Επίσης πρωτοστατεί σταθερά στις νεανίδες και εφήβους στους Πανελληνίους αγώνες Σκοποβολής Λυκείων (και ΕΠΑΛ), έναν καινούργιο αθλητικό θεσμό υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι δράσεις του ΣΣΒ εκτείνονται σε όλες τις αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εκφάνσεις του ιστορικού του ρόλου. Μετέχει σε αθλητικά προγράμματα του Δήμου, το «Αθλητικό καλοκαίρι», σε σχολικά τοπικά πρωταθλήματα, προσκοπικούς αγώνες κ.λ.π Επίσης ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα για κάθε τοπικό αθλητικό ή πολιτιστικό δρώμενο λχ : το Φεστιβάλ ορεινού και θαλάσσιου αθλητισμού με 11 συνολικά αθλήματα στη Τσαγκαράδα Πηλίου, τους αγώνες παραδοσιακής τοξοβολίας (παραδοσιακά τόξα- τοξοβολία στη φύση) στον Κισσό Πηλίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, την Ημέρα Αθλητισμού στα σχολεία, του Υπουργείου Παιδείας κ.λ.π

Ο ΣΣΒ Εδρεύει στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου, στο Ε.Α.Κ Βόλου, διαθέτει το μοναδικό  σκοπευτήριο εκτός Αττικής που έχει ΟΛΑ τα πεδία Βολής.

Σχεδόν καθημερινά σχολεία της πόλης με τη συνοδεία των υπευθύνων καθηγητών φυσικής αγωγής, επισκέπτονται το Εθνικό Σκοπευτήριο και μυούνται στα αθλήματα.

Ο ΣΣΒ διοργανώνει και συμμετέχει σε μεγάλες αθλητικές συναντήσεις και αναπτύσσει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και διάδοση του αθλητισμού και του ολυμπισμού. Στο πρόσφατο παρόν του διοργάνωσε στις 18, 24 &25/9/2016 με επιτυχία το ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ανοιχτού στίβου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Ε.Ο.Τ), σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Μεταξύ των χορηγών του και το Επιμελητήριο Μαγνησίας και πλήθος εθελοντών. 

Στο άμεσο μέλλον του ανέλαβε τη σπουδαία διοργάνωση του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΟΚΟΠΟΒΟΛΗΣ από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε) για 14-16 Οκτωβρίου 2016, με παρουσία σπουδαίων αθλητών με διεθνείς διακρίσεις.

Ο ΣΣΒ υποστηρίζεται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, από ΜΜΕ, επιχειρήσεις και φορείς. Ο ASTRA TV είναι μόνιμος χορηγός επικοινωνίας του.

Η καθολική περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων από το 2009 στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, έχει κάνει το αθλητικό έργο του ΣΣΒ αντίξοο, αλλά με σθένος και πιστός στον ιστορικό του προορισμό εντείνει τις προσπάθειες του να γαλουχήσει τη νεολαία στο αθλητικό ιδεώδες και τον ολυμπισμό.

Τα έσοδα του ΣΣΒ από τις συνδρομές των αθλητών είναι περιορισμένα, δεδομένου ότι με αποφάσεις του ΔΣ του, έχει εντάξει πολλές κατηγορίες απαλλαγής λόγω της οικονομικής κρίσης ή λόγω ευαίσθητων κοινωνικών κριτηρίων. 

Ο ΣΣΒ συνεχίζει να πρωτοστατεί και να αναπτύσσεται κυρίως χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά εργασίας των μελών του, προπονητών, γυμναστών κ.λ.π, καθώς και τρίτων, αλλά και την αγαστή συνεργασία που καλλιεργεί παραδοσιακά με συλλόγους όπως τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Βόλου, τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ελευσίνας Αττικής κ.λ.π. Είναι από τα μοναδικά ίσως αθλητικά σωματεία της πόλης που έχει στις τάξεις Ομοσπονδιακό Προπονητή Σκοποβολής, τον Νικόλαο Μίχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here