Συγκλονίζουν τα λόγια μίας γυναίκας που έχασε τη μητέρα της από κορονοϊό, στα μέσα του περασμένου Μαΐου.

Η Ηρώ Σφέτσου, μιλώντας στο Mega, περιγράφει τον μοναχικό τρόπο που φεύγουν αυτοί οι ασθενείς, λέγοντας ότι αυτό που θλίβει την ίδια και τους υπόλοιπους συγγενείς «ήταν το γεγονός ότι δεν ήταν κανένας δίπλα της».

Στα μέσα του Απρίλη, εν μέσω καραντίνας η μητέρα της Ηρούς Σφέτσου μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική με συμπτώματα κορονοϊού. Διαγνώσθηκε θετική, και στη συνεχεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς. Ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας στη χώρα μας.

«Αυτή η μοναξιά ήταν το χειρότερο, στιγμάτισε και την ίδια και εμάς ευτυχώς υπήρχε επικοινωνία με το νοσηλευτικό προσωπικό με την ίδια ποτέ. Είχε υποκείμενα νοσήματα» πρόσθεσε.

Η μητέρα της Ηρούς Σφέτσου ήταν το 162ο κρούσμα κορονοϊού που κατέληξε στη χώρα μας. Έφυγε ολομόναχη στις 16 Μαΐου στο νοσοκομείο Νίμιτς, όπου νοσηλευόταν.

Μαζί με την αδελφή της έζησε από απόσταση την άνιση μάχη της 84χρονης μητέρας της με τον κορονοϊό, χωρίς να μπορεί να κρατήσει το χέρι της.

«Επειδή χρειαζόταν είδη ρουχισμού αφήσαμε στην είσοδο του νοσοκομείου ρούχα και μια κάρτα γιατί ήταν η γιορτή της μητέρας» συμπλήρωσε η Ηρώ Σφέτσου.

Έξι μήνες μετά, αυτό που βασανίζει ακόμη τη 48χρονη γυναίκα είναι ότι ο κορονοϊός της αφαίρεσε τη δυνατότητα να φροντίσει αλλά και να είναι κοντά στη μητέρα της στο τελευταίο “αντίο”.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ