Έκτακτο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Κοζάνης το βράδυ της Πέμπτης (15/10) λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για τοπικό lockdown στην περιοχή λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα, κρατάτε αποστάσεις, πλένετε τα χέρια σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα του 112. Παράλληλα γνωστοποιούνται και τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, καθώς η περιφέρεια Κοζάνης από τα ξημερώματα της Παρασκευής, εισέρχεται στο ανώτερο επίπεδο συναγερμού, δηλαδή στο «Επίπεδο 4» υγειονομικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα, όπως είναι η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, της εστίασης, των κομμωτηρίων, των γυμναστηρίων, δικαστηρίων, κέντρων διασκέδασης, κινηματογράφων, κ.α.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ