Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΚαναδάς: Χιλιάδες σολομοί κατέληξαν σε λάθος ποτάμι μετά από… τροχαίο

Καναδάς: Χιλιάδες σολομοί κατέληξαν σε λάθος ποτάμι μετά από… τροχαίο

Ένα φορτηγό, που μετέφερε 102.000 σολομούς στο Όρεγκον των Καναδά ανατράπηκε, με συνέπεια χιλιάδες ψάρια καταλήξουν νεκρά ή να πέσουν στον ποταμό Lookingglass Creek.

Το φορτηγό μετέφερε σολομούς Chinook, που είναι γνωστοί και ως King, στον ποταμό Imnaha. Αξιωματούχοι δήλωσαν την ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο σε μια κλειστή στροφή, το φορτηγό χτύπησε σε ένα βραχώδες ανάχωμα και αναποδογύρισε.

Περίπου 77.000 σολομοί κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους, αλλά πάνω από 25.000 είτε πέθαναν είτε κατέληξαν σε λάθος ποταμό. Όσον αφορά τον οδηγό υπέστη μόνο ελαφρύς τραυματισμούς.

Μεγάλη απώλειά για τον πληθυσμό των σολομών

Οι σολομοί είναι ανάδρομοι, δηλαδή περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στον ωκεανό, αλλά επιστρέφουν σε ποτάμια για να αναπαραχθούν.

Αρκετοί από αυτούς πλέον εκτρέφονται σε κρατικά εκκολαπτήρια στις Καναδά και στη συνέχεια απελευθερώνονται στα ενδημικά τους νερά για να επιστρέψουν αργότερα στα ίδια εκκολαπτήρια.

Η υπηρεσία άγριας ζωής ότι οι 77.000 σολομοί που χάθηκαν αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των ψαριών που σκόπευε να απελευθερώσει στον ποταμό Imnaha φέτος. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 500-900 λιγότερα ενήλικα ψάρια θα επιστρέψουν για αναπαραγωγή το 2026-2027.

Πηγή: Έθνος

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments