Σημαντική επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί στη χώρα από τις επόμενες ώρες, όπου αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που ίσως προκαλέσουν προβλήματα. Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που, όπως αποτυπώνεται στον παρακάτω χάρτη, θα κινηθεί από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς τη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, από το απόγευμα θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες, συνοδευόμενες πιθανόν και από χαλάζι σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, βόρειο-βορειοδυτικό Αιγαίο, Σποράδες και πιθανόν Θράκη. Πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές, με έμφαση στην Κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν και τους Νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Σταδιακή υποχώρηση των έντονων φαινομένων αναμένεται μετά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε θα αρχίσουν να ενισχύονται και πάλι τα μελτέμια στο Αιγαίο όπου Κυριακή και Δευτέρα θα φτάνουμε τα 7 με 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Καλούνται οι πολίτες να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας έτσι όπως συστήνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ανάλογες μεταβολές του καιρού.

The post Καιρός: Έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα appeared first on Magnesia News.