Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΚάλεσμα της ΛΑΣ για συμμετοχή στο δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Κάλεσμα της ΛΑΣ για συμμετοχή στο δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι της με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου απευθύνουν κάλεσμα στον λαό του Βόλου να παραβρεθεί και να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/4, στη 1 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Απαιτούμε, προ Ημερησίας Διατάξεως, να συζητηθεί το ζήτημα της εγκληματικής επίθεσης που δέχτηκε ο δημοτικός μας σύμβουλος Κώστας Γαργάλας από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης πλειοψηφίας του Μπέου. Να πάρουν θέση οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο ίδιος ο κ. Μπέος για άνανδρη, ύπουλη και απειλητική επίθεση χωρίς υπεκφυγές μπροστά στον λαό του Βόλου αλλά και για όσες εδώ και χρόνια απειλές, ύβρεις έχουν χρησιμοποιηθεί εις βάρος δημοτικών συμβούλων, που δεν αρέσει ο λόγος τους αλλά και απλών συμπολιτών που τολμούν να εκφράζουν και να διεκδικούν αναφαίρετα δικαιώματα τους.
Και ενώ είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο» προτείνει να γίνει συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση, παραπέμποντας στην ουσία το θέμα στη διακριτική ευχέρεια της δημοτικής αρχής για το αν και πότε θα ορίσει αυτή την ειδική συνεδρίαση, αλλά κυρίως να ορίσει τον τρόπο με τον οποίο αυτή θα μπορούσε να γίνει.
Πρέπει δηλαδή να μην κάνουμε τη χάρη στην παράταξη της πλειοψηφίας του Μπέου, να μην γίνει καθόλου συζήτηση τώρα, άμεσα, και το θέμα να πάει σε ειδική συνεδρίαση, όπως προτείνει η άλλη Παράταξη της Αντιπολίτευσης. Αυτό θα αποτελούσε μια καλή «πάσα» στη δημοτική αρχή, ώστε με τη σχεδιασμένη απουσία των μελών της , να αποφύγει τη δημόσια τοποθέτηση, δημιουργώντας το έδαφος για «πόλεμο» δηλώσεων επί δηλώσεων μόνο και μόνο για πολιτικές εντυπώσεις. Και τελικά συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επί της ουσίας, γιατί αυτό είναι το μείζον, να μη γίνει ποτέ. Το έργο άλλωστε το έχουμε ξαναδεί…
Αντίρρηση για να γίνει ειδική συνεδρίαση προφανώς και δεν υπάρχει. Όμως αυτή να έχει τα χαρακτηριστικά που θα αναδείξουν το μείζον θέμα της στοχευμένης προσπάθειας τρομοκράτησης μιας ολόκληρης πόλης κι όχι την αποπροσανατολιστική, κατά τεκμήριο, πολιτική μιας ακόμα άνευ μεγάλης αξίας «λογομαχίας».

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments