Η Ομάδα Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης «ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ» και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» θα πραγματοποιήσει συνάντηση τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 στις  6:30 μ.μ.,
Η Ομάδα Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία είναι μια ζωντανή συνάντηση ανθρώπων, που θέλουν να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη, ενδυνάμωση και να διευκολυνθούν στα βήματά τους προς την αυτοβοήθεια.
Κατά την τελευταία συνάντηση, το προγραμματισμένο θέμα προς επεξεργασία «έμεινε στην άκρη» σκόπιμα, για να ανέβουν στην επιφάνεια και να επιλυθούν ζητήματα που «έκαιγαν» την ομάδα, όπως:…
• τα αμοιβαία συναισθήματα άγχους και πόνου των ατόμων με κινητική αναπηρία και των φροντιστών τους
• και η υπερεμπλκή σε μια οικογένεια που κάποιο μέλος της είναι άτομο με κινητική αναπηρία
Ως μέλη της ομάδας υποστήριξης γίνονται δεκτά άτομα με κινητική αναπηρία, μέλη του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» ή μη.
Επόμενο θέμα προς επεξεργασία της ομάδας τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 :
«Η αυτοβοήθεια και το κίνημα της αναπηρίας»

Στόχοι της ομάδας υποστήριξης είναι :
• η ψυχολογική υποστήριξη
• η βελτίωση της αυτογνωσίας
• η διερεύνηση της προσωπικής ταυτότητας
• η διαχείριση και επίλυση ενδο-ομαδικών συγκρούσεων
• η ενδυνάμωση και η διεκδίκηση
• η εποπτεία ενεργειών και δραστηριοτήτων του Σωματείου
Παράλληλα η ομάδα υποστήριξης μπορεί να απαντά και σε έκτακτες ανάγκες που διατυπώνονται από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.
Βασίζεται στις αρχές της άνευ όρων αποδοχής, της ενσυναίσθησης, της αυθεντικότητας, της επικέντρωσης στο εδώ και το τώρα, της αυτοβοήθειας.
Η ομάδα είναι δυναμική και διαρκώς ανοιχτή σε νέα μέλη και συντονίζεται με τους όρους που διέπουν την επαγγελματική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία.

Η ομάδα υποστήριξης θα λειτουργήσει στον προσβάσιμο χώρο του Σωματείου «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», (Ν. Γάτσου 68 – Ρ. Φεραίου) κάθε δύο εβδομάδες, Δευτέρα απόγευμα, στις 18:30 και η συνάντηση διαρκεί ως δύο ώρες.

Το συντονισμό της ομάδας υποστήριξης αναλαμβάνει η κοινωνική-κλινική ψυχολόγος Γεωργιάδου Ιωάννα, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος του Κέντρου Πορεία Υγείας.

 

 

e-thessalia.gr