Ως θετικό νέο χαρακτηρίζουν τη μικρή έστω μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης οι βενζινοπώλες, σε συνδυασμό με τη συζήτηση για αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 30%, ενώ ζητούν επιπλέον μείωση της τιμής, για να ζεσταθεί και να μην κρυώσει κόσμος φέτος τον χειμώνα, που …από την ερχόμενη εβδομάδα «δείχνει τα δόντια του».
Η Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5» και τόνισε ότι από το ξεκίνημα της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, οι βενζινοπώλες έκαναν έκκληση, τουλάχιστον να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης, καθώς δεν υπήρχε διάθεση μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ πλέον η κυβέρνηση, συζητά για αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 30%.
Η κα Κοντοχρήστου είπε ότι πέρυσι είχαν δοθεί 50 εκ. € σε περίπου 300.000 δικαιούχους και τόνισε ότι το θέμα είναι να αυξηθεί η επιδότηση, διότι πέρυσι τα ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα, τουλάχιστον για τη Μαγνησία ήταν ύψους 150 €. «Αν το ποσό αυτό πάει στα 250 €, θα είναι μια ανακούφιση και σίγουρα θα βοηθήσει, καθώς απευθύνεται σε πάμφτωχους και φτωχούς και όχι στους έχοντες», τόνισε.

Μικρή μείωση της τιμής

Ως θετικό νέο, η πρόεδρος των Βενζινοπωλών, χαρακτήρισε τις τιμές των καυσίμων που μειώνονται, σε σχέση με τον Αύγουστο, που η τιμή της αμόλυβδης ήταν 1,70 και πλέον είναι στο 1,52 €/λίτρο, ενώ τόνισε ότι μειώσεις θα δούμε τις επόμενες μέρες και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Όπως είπε, τώρα που είναι μήνας δώρων και παροχών, να μπορέσει ο κόσμος να ζεσταθεί και να γίνει καλύτερος κύκλος εργασιών για τους επαγγελματίες.
Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία είναι 1,15 €/λίτρο και αναμένεται να πέσει, της αμόλυβδης βενζίνης 1,52 €, του πετρελαίου κίνησης 1,38 € και του υγραερίου 0,85 €.
Πάντως, οι μεγάλες παραγγελίες πετρελαίου, είναι πλέον… κατάσταση που δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια και η μέση παραγγελία κάθε σπιτιού είναι 300 με 500 λίτρα, με συνέπεια να είναι πολύ μικρό και το κέρδος των βενζινοπωλών, που επιμένουν στις χαμηλότερες τιμές, για να μπορεί ο κόσμος να αγοράζει το καύσιμο.