Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΗ «Συμμαχία για τον Βόλο» ζητεί εξηγήσεις για την παρουσία ανδρών εταιρείας...

Η «Συμμαχία για τον Βόλο» ζητεί εξηγήσεις για την παρουσία ανδρών εταιρείας security στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εξηγήσεις από την δημοτική αρχή για την παρουσία ανδρών ιδιωτικής εταιρείας security στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ζητούν με Ερώτησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας.
Όπως αναφέρουν στο κείμενο της Ερώτησής τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην 11η τακτική συνεδρίαση, στις 09.04.2024, η οποία και τελικά διακόπηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου παρίσταντο άνδρες με τα διακριτικά της ιδιωτικής εταιρείας security με την επωνυμία «EUROPA D.S. SECURITY». Οι άνδρες αυτοί κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους πολίτες που είχαν παρευρεθεί για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως είναι γνωστό οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσιες.
Aπό τα στοιχεία της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ προκύπτει ότι η εταιρεία «ΕUROPA DYNAMIC SOLUTIONS SECURITY ΙΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» με έδρα την Λάρισα, κατήρτισε σύμβαση με το Δήμο Βόλου παροχή υπηρεσιών φύλαξης του δημοτικού parking στην οδό Φιλελλήνων από 1.04.2024 έως 05.06.2024. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες συμβάσεις και τα προηγούμενα έτη. Στην ίδια εταιρεία είχε ανατεθεί και η φύλαξη χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Στην ίδια εταιρεία είχε ανατεθεί το 2021 και η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και παροχής υπηρεσιών φύλαξης διάρκειας ενός έτους στα κτίρια του Δήμου Βόλου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δημοτικοί σύμβουλου της «Συμμαχίας για τον Βόλο» ζητούν να ενημερωθούν από τη δημοτική αρχή για τα ακόλουθα:
1.Ποιος έδωσε εντολή για την παρουσία ανδρών ιδιωτικής εταιρείας security κατά την διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου;
2.Ποιο ήταν o σκοπός της παρουσίας ανδρών security κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου;
3.Δυνάμει ποιας σύμβασης παραστάθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία security κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου; Yπάρχει σύμβαση ενεργή της συγκεκριμένης εταιρείας με το Δήμο Βόλου;
4.Με βάση ποια σύμβαση άλλως εντολή και με ποια διαδικασία θα πληρωθεί η συγκεκριμένη εταιρεία και για ποια παροχή υπηρεσιών;
5Η δημοτική αρχή ανέθεσε στην συγκεκριμένη εταιρεία security την φύλαξη προσώπων και μάλιστα της δημοτικής αρχής;
6.H δημοτική αρχή αισθάνεται ότι πρέπει να φυλάσσεται κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου;
7.H δημοτική αρχή σκοπεύει να καλέσει και πάλι εταιρεία security κατά την διάρκεια συνεδριάσεων δημοτικών συμβουλίων;
Την Ερώτηση υπογράφουν ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» Ν. Παπαπέτρος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Μόσχος, Ευθ. Τσάμης, Λ. Μαυρογιάννης και Μ. Βαξεβανόπουλος.

The post Η «Συμμαχία για τον Βόλο» ζητεί εξηγήσεις για την παρουσία ανδρών εταιρείας security στο Δημοτικό Συμβούλιο appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments