Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΗ Ολυμπιακή Φλόγα στο Βόλο – Πλήθος κόσμου στην παραλία

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Βόλο – Πλήθος κόσμου στην παραλία

Φωτο: Ελένη Παπαθανασίου

Η πόλη του Βόλου υποδέχθηκε χθες στην παραλία την Ολυμπιακή Φλόγα. 

Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 20.40 το βράδυ από τη συμβολή των οδών Αθηνών και Λαρίσης, για να φτάσει στο Μνημείο Ηρώων επί της παραλίας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επίσημη υποδομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη του Βόλου. 

Στην εκδήλωση,  συνέπραξαν ο Δήμος Βόλου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο, με αντικείμενο τη Μουσική και τον Χορό και συγκεκριμένα το είδος του Break Dance, το οποίο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και έπειτα, θα αποτελεί πλέον Ολυμπιακό Άθλημα. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ολυμπιακής Επιτροπής τη φλόγα μετέφεραν έξι Λαμπαδηδρόμοι, όλοι αθλητές με Ολυμπιακές και διεθνείς διακρίσεις, ο Θοδωρής Βλάχος,  ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Σκιαθίτης, η Ελευθερία Φτούλη, η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και η Σοφία Δαλίδου. 

Με την έλευση Λαμπαδηδρόμων και φλόγας στον χώρο της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Διεθνούς και  Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Γαλλικής Πρεσβείας,  καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάνος Θεοδώρου,  απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, η φλόγα μεταφέρθηκε στον βωμό και αναρτήθηκαν οι σημαίες των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και η Ελληνική. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα απέδωσε τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους Εθνικούς Ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας. 

 Ακολούθησε σύντομη τελετή, όπου στο πρώτο μέρος σύνολο 21 μουσικών, μελών της  Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και μέλη των χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ερμήνευσαν μουσικές συνθέσεις Ελλήνων Συνθετών (Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Yanni) των οποίων το έργο έχει διεθνή αναγνώριση. 

The Olympic Cypher

Τη σκυτάλη στη συνέχεια έλαβε ο Χορός, καθώς, με αφορμή την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Flux Laboratory, παρουσιάζουν το The Olympic Cypher,  μια χορευτική περφόρμανς σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου.

Η Φλόγα αναχώρησε σήμερα το πρωί για τον επόμενο προορισμό της.

The post Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Βόλο – Πλήθος κόσμου στην παραλία appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments