Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΗ ΑΚΟΣ καλεί τους Βολιώτες ν’ ανθίσουν!

Η ΑΚΟΣ καλεί τους Βολιώτες ν’ ανθίσουν!

Η ΑΚΟΣ διέδωσε και στον Βόλο το μήνυμά της ότι για να «ανθίσουμε» και να προσφέρουμε στον εαυτό μας πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής, πρέπει να συντονιστούμε με τη φύση και ν’ αφουγκραστούμε τις ανάγκες του οργανισμού μας. Για την ΑΚΟΣ, ανθίζω σημαίνει είμαι εξωστρεφής, επικοινωνώ και κοινωνώ τις χαρές της ζωής.

Όχημα του μηνύματος, το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «ΑνθίΖω», ένα λεύκωμα της φύσης στις τέσσερις εποχές του χρόνου με πρωταγωνιστή τη φύση του Πηλίου και την υπογραφή της Ογκολόγου/Ακτινοθεραπευτή Δρος Δέσποινας Κατσώχη.

Το «ΑνθίΖω» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη παρουσιάστηκε την Κυριακή 14 Απριλίου στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Domotel, Xenia Volos.

Για το λεύκωμα μίλησαν ο συγγραφέας και ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς και η δημιουργός του Ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου», του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου και του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου. Οι Πρόεδροί τους κυρίες Κερασία Μπαρτζιώκα, Μαρία Σπανού και Χριστίνα Λαμπροπούλου απηύθυναν χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Η Δρ. Κατσώχη συγκινημένη για την παρουσίαση του λευκώματος στον Βόλο υπογράμμισε: «Είναι σαν το λεύκωμά μου να επιστρέφει στην πατρίδα του, για να σαλπίσει το μήνυμά του. Η Μαγνησία και ιδιαίτερα το Πήλιο αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσης και ανάταξης, μιας και με φιλοδωρεί με εικόνες, χρώματα και αρώματα, που με αναζωογονούν: στο Πήλιο εμπνεύστηκα την ΑΚΟΣ και έκανα πραγματικότητα το όνειρό μου, να προσφέρω στον άνθρωπο και στις ανάγκες του, με όχημα τις γνώσεις μου και την επαγγελματική μου ταυτότητα».

Στο «ΑνθίΖω» η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, συνδυάζει την επιστημονική της ιδιότητα με την καλλιτεχνική της ματιά ως φωτογράφου. Μας θυμίζει ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση με όλες μας τις αισθήσεις και παρόντες με επίγνωση. Το «ΑνθίΖω» αποτελεί επιστέγασμα της επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς της μέσα από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης για να διασφαλίσουμε πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής ενώ παράλληλα στηρίζει μέσα από δράσεις τους αποθεραπευμένους από τον καρκίνο.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του λευκώματος διατίθενται για τους σκοπούς και τις δράσεις της ΑΚΟΣ.

Και λίγα λόγια για την ΑΚΟΣ…

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο (με σημαντικό πυλώνα την υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και στάσης ζωής) και αφετέρου στηρίζει τους αποθεραπευμένους από τη νόσο. Στις δράσεις της συγκαταλέγονται επιστημονικά συνέδρια, έρευνες που σκιαγραφούν τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας, πανελλαδικές εκστρατείες ενημέρωσης και εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσημο που προάγουν την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης ζωής.

The post Η ΑΚΟΣ καλεί τους Βολιώτες ν’ ανθίσουν! appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments