Για μία ακόμη φορά, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, συμμεριζόμενη την αγωνία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων του Ν. Μαγνησίας, οι οποίοι και έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, προώθησε, διά της κοινοβουλευτικής οδού, με την κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τους αρμόδιους υπουργούς, το δίκαιο και εύλογο αίτημά τους για την μείωση των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων καλούνται να καταβάλλουν έως και διπλάσιο τίμημα για την αποπληρωμή τελών κυκλοφορίας σε σχέση με τα υπόλοιπα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (αστικά – υπεραστικά ΚΤΕΛ), τα οποία έχουν την ίδια χωρητικότητα επιβατών, χωρίς όμως η επαγγελματική τους δραστηριότητα να έχει επανέλθει στην κανονικότητα, λόγω της πανδημίας COVID-19. Για τον λόγο αυτό, το σωματείο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων ζητεί, τουλάχιστον, για την τρέχουσα χρονιά, την μείωση ή και την εξομοίωση των τελών κυκλοφορίας με τα αντίστοιχα τέλη κυκλοφορίας των υπόλοιπων κατηγοριών  λεωφορείων δημόσιας χρήσης, ως συμπληρωματικό αλλά, εξίσου, σημαντικό μέτρο στήριξης,.

Η κ. Μακρή, κατανοώντας την αγωνία αλλά και το δίκαιο του αιτήματος των ιδιοκτητών των τουριστικών λεωφορείων, στηρίζει, έμπρακτα, την πρότασή τους και επανέρχεται, για τρίτη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για την προώθηση των αιτημάτων του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου. Με τον τρόπο αυτό, η βουλευτής αναγνωρίζει την σημαντική και ουσιαστική συνεισφορά του κλάδου στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού, ευελπιστώντας πώς το συγκεκριμένο αίτημα θα εξεταστεί με την δέουσα αμεσότητα και προσοχή από τα επιτελεία των αρμόδιων υπουργείων, όπως, εξάλλου, συνέβη και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις.

Ημερομηνία ανεβάσματος της Είδησης: 2020-10-11 20:24:08

Την είδηση την βρήκαμε Εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ