Επίσκεψη συμπαράστασης και αλληλεγγύης πραγματοποίησε χθες η επιτροπή λαϊκής αλληλεγγύης αποτελούμενη από μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, μέλη σωματείων, μέλη λαϊκών επιτροπών και φοιτήτριες του ΜΑΣ στους πρόσφυγες στου ‘ΜΟΖΑ’ . 

Τους παρέδωσαν μεγάλη ποσότητα ρουχισμού, παπουτσιών, ζάχαρης και λαδιού που έχουν τόσο ανάγκη. Συζήτησαν μαζί τους για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους και οι φοιτήτριες απασχόλησαν τα μικρά παιδιά με ζωγραφική και παιχνίδια. Τέλος τραγούδησαν ελληνικά και συριακά παιδικά τραγούδια.

 Εντόπισαν επίσης το μεγάλο πρόβλημα που θα υπάρξει τώρα που έρχεται ο χειμώνας από την έλλειψη θέρμανσης .Συνάντησαν τα περισσότερα παιδιά να είναι λουσμένα και να είναι έξω με βρεγμένα μαλλιά επειδή δεν υπάρχει ούτε ένα σεσουάρ σ’ολόκληρο το συγκρότημα να στεγνώνουν τα μαλλιά τους και επειδή απαγορεύεται η χρήση του. Δε συζητάμε βέβαια για ηλεκτρικό πλυντήριο και σίδερο. Δεν έχουν ένα ηλεκτρικό μάτι να κάνουν ένα τσάι ή να βράσουν λίγο νερό για το γάλα των μικρών παιδιών, ενώ ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ στις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες καλά κρατεί.

Τους υποσχέθηκαν ότι θα επανέλθουν την επόμενη εβδομάδα και θα κάνουν τις πιέσεις προς όποια κατεύθυνση χρειαστεί για να διεκδικήσουν μαζί τους τα αυτονόητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here