Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΕντυπωσίασε η «Αγαπούπολη» των μαθητών του Μουσικού Σχολείου

Εντυπωσίασε η «Αγαπούπολη» των μαθητών του Μουσικού Σχολείου

Εντυπωσίασε όσους παραβρέθηκαν απόψε στην κατάμεστη αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής το μιούζικαλ «Αγαπούπολη» των μαθητών του μουσικού συνόλου «Musical» του Μουσικού Σχολείου Βόλου.
Οι 90 μαθητές του μουσικού συνόλου, από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, μεταμορφώθηκαν σε ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, ενδυματολόγους, ψιμυθιολόγους, βοηθούς σκηνοθέτες, χορωδούς, μουσικούς ορχήστρας και ετοίμασαν μια πολυσύνθετη παράσταση με μεγάλο κέφι που ξεχείλιζε σε κάθε στιγμή της σχολικής τους καθημερινότητας, ακόμη και στα διαλείμματα.
Το νόημα της αγάπης ήταν το θέμα της παράστασης, μιας φρέσκιας και νεανικής δημιουργίας με πολύ χιούμορ και ρομαντισμό, εμπνευσμένης από τη ζωντάνια και την αφέλεια της εφηβείας. Το μιούζικαλ «Αγαπούπολη» σε σενάριο της καθηγήτριας Ελένης Τσαρδακά αγαπήθηκε από τους μαθητές του συνόλου που το απέδωσαν αριστοτεχνικά, ενώ έβαλαν την πινελιά τους σκηνοθετικά και ερμηνευτικά.
Η μουσική επένδυση του έργου έγινε από επιλογές των μαθητών του συνόλου που έκαναν σχολαστική έρευνα, αντλώντας από τα αγαπημένα τους τραγούδια της Disney εκείνα που ταιριάζουν απόλυτα με την πλοκή του θεατρικού έργου. Στη συνέχεια τα μουσικά έργα εναρμονίστηκαν και ενορχηστρώθηκαν από την καθηγήτρια Ελένη Τσαρδακά, διδάχθηκαν στη χορωδία και τους σολίστες από την καθηγήτρια Ελένη Λεφάκη και στην ορχήστρα από την καθηγήτρια Αμαρυλλίδα Λιάλιου.
Στην ορχήστρα που συνοδεύει όλο το έργο συμπράττουν οι καθηγητές Γανίτη Ιωάννα και Καρέτσος Ελευθέριος.
Οι χορογραφίες και η διδασκαλία τους ανήκουν στη μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου Αργυρώ Κοπάνου.

Δείτε φωτογραφίες

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments