Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΕντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

 

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και αποχωρήσεων των μειοψηφιών, ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, εντός της αίθουσας είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα που έθεσε από προηγούμενη συνεδρίαση η ΛΑΣ Βόλου και ζητά με αίτημά της ειδική συνεδρίαση η μείζονα μειοψηφίας για το επεισόδιο με τον κ. Γαργάλα.
Ένταση στην συνεδρίαση δημιουργήθηκε μεταξύ του δημάρχου Βόλου και πολιτών, κατά την έναρξη ενημέρωσης του σώματος από τον δήμαρχο, ο οποίος υπενθύμισε ένα γεγονός από το 2015, όταν ο σύμβουλος της ΛΑΣ Απ. Νάνος είχε διαπληκτιστεί έντονα με τον ανεξάρτητο τότε σύμβουλο Γ. Γρηγορίου, ενώ υπήρξαν και χειροδικίες. Οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται ζητώντας εξηγήσεις για το επεισόδιο με τον κ. Γαργάλα.


Μάλιστα κλήθηκε η αστυνομία και υπήρξε λογομαχία μεταξύ του δημάρχου και του συμβούλου της ΛΑΣ Κώστα Γαργάλα, ενώ απειλήθηκαν μηνύσεις. Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά και επιστρέφοντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι «με ενδιαφέρει η λειτουργία του Δήμου. Για το θέμα που αναφέρεστε έχει κατατεθεί αίτημα για ειδική συνεδρίαση και θα βγει πρόσκληση αύριο μεθαύριο».
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος δήλωσε «Δεν απειλούμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε με τον δήμαρχο να απαντά “ούτε κι εμείς”. Μάλιστα ο κ. Ριζόπουλος, κάλεσε τον πρόεδρο να γίνει επί τόπου η συζήτηση διαφορετικά η ΛΑΣ θα αποχωρήσει. Ο πρόεδρος του συμβουλίου είπε στον κ. Ριζόπουλο ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα και οι σύμβουλοι της ΛΑΣ αποχώρησαν, ενώ μαζί τους αποχώρησαν και οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι.
Η ένταση με τον δήμαρχο συνεχίστηκε για λίγα λεπτά, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νικ. Παπαπέτρος είπε ότι η δική του παράταξη ήταν διατεθειμένη από την προηγούμενη συνεδρίαση να συζητηθεί το θέμα, προσθέτοντας ότι αν τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης η μείζονα μειοψηφία θα αποσύρει το αίτημα για ειδική συνεδρίαση. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό και έτσι θα υπάρξει πρόσκληση σήμερα ή αύριο για την ειδική συνεδρίαση.
Αποβολή συμβούλου
Η ένταση συνεχίστηκε, όταν ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στ. Λημνιός θέλησε να κάνει καταγγελία, ωστόσο ο πρόεδρος δεν του έδωσε τον λόγο εκείνος ζητούσε επίμονα τον λόγο με αποτέλεσμα να τον αποβάλλει για διατάραξη της λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο σύμβουλος δεν αποχωρούσε και ο πρόεδρος ζήτησε από τον επικεφαλής του συνδυασμού του να τον πείσει να βγει από την αίθουσα.
Στη διαδικασία παρενέβη και ο δήμαρχος που ζήτησε από τον σύμβουλο να αποχωρήσει για να μην υπάρξουν μηνύσεις, ωστόσο ο σύμβουλος ζητούσε επίμονα τον λόγο. «Συμβιβασμό με εσάς που δεν σέβονται το Δημοτικό Συμβούλιο δεν κάνουμε, θα κάνουμε μηνύσεις και αναφορές που δεν θέλουμε», είπε ο κ. Μπέος με τον κ. Λημνιό να συνεχίζει να μιλά χωρίς να καταγράφεται.

Αποχώρησε η μείζονα μειοψηφία
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Παπαπέτρος, λαμβάνοντας το λόγο, είπε ότι έπρεπε να αποβληθεί ο δήμαρχος Βόλου για διατάραξη της συνεδρίασης και επειδή δεν έγινε κάτι τέτοιο, η παράταξη αποχώρησε. Ωστόσο, δεν αποχώρησε η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Βιολέτα Καντόλα δήλωσε ότι δεν αποχωρεί και θα παραμείνει στη θέση της, μετά από συνεννόηση με την παράταξη.
Ο δήμαρχος μετά και την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι «νόημα των συνεδριάσεων είναι να συζητούνται θέματα της πόλης» διακόπτοντας την ενημέρωση προανήγγειλε ενημέρωση στην επόμενη συνεδρίαση

Απαντήσεις σε επερωτήσεις
Απαντώντας σε επερωτήσεις των συμβούλων των μειοψηφιών ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε ότι, σε ότι αφορά στο δημοτικό θέατρο δεν έχει παραδοθεί το έργο γιατί απομένουν τα ηλεκτρολογικά και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει παραδώσει και το κομμάτι αυτό. Όσον αφορά στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι μετρήσεις ήταν τουλάχιστον 40% κάτω από το προβλεπόμενο όριο που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ για τις αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις επανέλαβε ότι η σημερινή δημοτική αρχή από το 2014 μέχρι και σήμερα δεν προέβη σε καμία δέσμευση ή καμία απολλοτρίωση, εκτός από ένα ακίνητο στην οδό Αχιλλοπούλου, όπου κοβόταν ο δρόμος πάνω στο ακίνητο.
Σχετικά με την μετρήσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα. άπτεται στις αρμοδιότητες της περιφέρειας και της κυβέρνησης δεν έχουν καμία δουλειά οι δήμοι και καμία αρμοδιότητα, ενώ για τις αποζημιώσεις σε οικοσκευές που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες ότι δεν άπτεται στις αρμοδιότητες του δήμου Βόλου.
Επίσης επανέλαβε ότι η δημοτική Αρχή έχει θέσει προτεραιότητες, συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης, ακολουθεί η αποκατάσταση του δρόμου της Κουκουράβας και όπως είπε «όταν θα έρθει η ώρα θα μπούμε στην Αγριά. Σε 10 ημέρες θα τελειώσει το έργο και θα το παραδώσουμε στον ΟΣΕ. Υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Τη Δευτέρα ξεκινάνε τα έργα στον Κραυσίδωνα με αλλαγή στα κάγκελα», ενώ όταν σχολιάστηκε από πολίτη για τα έργα στην Ερμού απάντησε «Ήταν προγραμματισμένα. Το έργο της Ερμού κι αυτά που γίνονται στην Πλ. Πανεπιστημίου είναι από προγράμματα ΕΣΠΑ», Τέλος για την εταιρεία σεκιούριτι απάντησε στη μείζονα μειοψηφία ότι «Θα δείτε από τα ταμεία του δήμου αν εκταμιεύονται χρήματα για αυτή την εταιρεία που λέτε».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments