Στο πλαίσιο της 3ης διακρατικής συνάντησης ευρωπαϊκού σχεδίου, γνώρισαν τον Αλμυρό και τη Μαγνησία, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο της πόλης

Από 17 ως 21 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της «3ης Διακρατικής Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Σχεδίου με τίτλο «Live healthy, be active and get motivated», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ και της Βασικής Δράσης ΚΑ229, στην πόλη του Αλμυρού, στις εγκαταστάσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου.  

Το εν λόγω ευρωπαϊκό σχέδιο υλοποιείται με συντονιστικό ίδρυμα το F.J. Fuga Vinne της Σλοβακίας και στην εταιρική του σχέση συμμετέχουν το 5ο Δημοτικό Αλμυρού και σχολεία από την Ιταλία, την Μάλτα, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Κατά τη διάρκειά της συνάντησης οι εκπαιδευτικοί από τα εταιρικά σχολεία F. J. Fuga Vinne της Σλοβακίας από το Istituto Comprensivo D’ Alcontres της Ιταλίας, από το Gozo College Rabat Primary της Μάλτας, από το Ceip Cervantes της Ισπανίας, από το Furulundsskolan Furan της Σουηδίας και βέβαια οι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου του Αλμυρού, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία του προγράμματος.

Αντικείμενο των εργασιών της «3ης Διακρατικής Συνάντησης ήταν η παρουσίαση των εκπαιδευτικών εργαλείων που αναπτύχθηκαν από κάθε σχολικό ίδρυμα και στοχεύουν να συμβάλλουν στην σωστή διατροφή που μαζί με την άσκηση μας δίνουν υγεία. αντιμετώπιση και καταπολέμηση του σχολικού άγχους στη σχολική τάξη.

Η διακρατική συνάντηση υλοποιήθηκε σε δυο κύκλους: Ο πρώτος κύκλος διοργανώθηκε με τη μορφή ανοιχτού εργαστηρίου, όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις που ανέπτυξε και υλοποίησε το 5ο Δημοτικό και ήταν: έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών, ενημέρωση των μαθητών για τον χωρισμό των τροφών σε ομάδες με βάση τις ποσότητες θρεπτικών συστατικών, κατασκευή πυραμίδας μεσογειακής διατροφής από τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, κατασκευή του αλφαβηταριού της υγιεινής διατροφής, μαθητές ασχολήθηκαν με την προετοιμασία και την παρασκευή υγιεινού πρωινού, δημιουργία πρωινής, προαιρετικής αθλητικής δραστηριότητας 3-5 λεπτών.

Ο δεύτερος κύκλος αφορούσε στο τεχνικό μέρος της κοινής εργασίας των εκπαιδευτικών, κατά τον οποίο συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν οι περαιτέρω ενέργειες του Ευρωπαϊκού Σχεδίου καθώς και ο καθορισμός της επόμενης συνάντησης.

Στο παρασκήνιο της συνάντησης, οι εκπαιδευτικοί του «5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού είχαν σχεδιάσει ένα παράλληλο πρόγραμμα προβολής του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας το οποίο δημιούργησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς των εταιρικών σχολείων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μεταξύ άλλων το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, τις λίμνες Ζερέλια, το δάσος Κουρί καθώς και χωριά του Πηλίου. 

Source link

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ