Εκπαιδευτική εκδρομή του 6ου ΓΕΛ Βόλου στη Ρουμανία

Εκπαιδευτική εκδρομή στην όμορφη Ρουμανία πραγματοποίησε το 6ο ΓΕΛ Βόλου, έπειτα από πρόσκληση του ελληνικού σχολείου «Αθηνά» που βρίσκεται στο Βουκουρέστι.
Το πάρκο του Βασιλέως Μιχαήλ Ι της Ρουμανίας, Herastrau, η επαφή με την ελληνική ομογένεια, αλλά και άλλα ελληνικά σχολεία που επισκέφτηκαν επίσης το σχολείο «Αθηνά», η εκδρομή στην Τρανσυλβανία, το θερινό παλάτι Πέλες του Καρόλου, ο πύργος του κόμη Δράκουλα – κατά κόσμον Βλάντ Γ Τσέπες- -, το κάστρο Μπράν, η Σινάια με το μοναστήρι της Αγ.Αικατερίνης και η πόλη Μπρασόβ με έντονα γερμανικά και ουγγρικά στοιχεία, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Grigori Antipa, η κατοικία του δικτάτορα Τσαουσέσκου, το Πατριαρχείο και η Παλιά Βουλή καθώς και το ίδιο το Βουκουρέστι που διατηρεί πολλά κτίρια σε ρυθμό μπαρόκ και νεοκλασικά, εντυπωσίασαν τους μαθητές από το Βόλο.

Όπως δήλωσαν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, τα οφέλη τέτοιων εκδρομών είναι πολλαπλά: Ανάμεσα σε αυτά το ότι τα παιδιά μαθαίνουν να γίνονται πολίτες του κόσμου, να συνυπάρχουν, να ανεξαρτητοποιούνται, να βοηθούν το ένα το άλλο, να ανταλλάσσουν εμπειρίες, να γνωρίζουν νέα ήθη, νέους πολιτισμούς, να γεμίζει το μυαλό και η ψυχή τους με εμπειρίες που θα τους ακολουθούν για μία ζωή.
Στην επιστροφή, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 6ου ΓΕΛ Βόλου επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο της Σόφιας με τα επιβλητικά του κτίρια, που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα.
«Τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι απλώς μία ευκαιρία να περάσουμε καλά. Είναι πάνω από όλα εμπειρίες ζωής, ευκαιρίες γνωριμίας πολιτισμών άλλων λαών και πάνω από όλα μάθημα πολυπολιτισμικότητας».