28.4 C
Volos
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Περισσότεροι από 80.000 ψήφισαν από το πρωί, ουρές στα εκλογικά...

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Περισσότεροι από 80.000 ψήφισαν από το πρωί, ουρές στα εκλογικά κέντρα – Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

19
0


Έχουν ψηφίσει πάνω από 100.000 φίλοι και μέλη του ΚΙΝΑΛ μέχρι και τις 12:00 της Κυριακής, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξα και εκτιμούν πως ο αριθμός όσων προσέλθουν στην κάλπη θα ξεπεράσει τις 250.000 και θα αγγίξει ακόμα και τις 300.000.


Οι ιθύνοντες έχουν φροντίσει να τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Για να ψηφίσει κάποιος δεν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορονοϊό, αλλά ούτε rapid test.

Επιπλέον, στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί λόγω της διαφοράς ώρας και αναμένεται η λειτουργία των αντίστοιχων κέντρων σε μεγάλες σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Αμερική.

Στην Αυστραλία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ψήφισαν 108 μέλη και φίλοι, με τον Γιώργο Παπανδρέου να συγκεντρώνει 54 ψήφους, τον Ανδρέα Λοβέρδο 34 και τον Νίκο Ανδρουλάκη 11.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ, ουρές από ψηφοφόρους


Όσοι δεν ήταν μέχρι σήμερα μέλη του κόμματος έρχονται… προετοιμασμένοι, έχοντας εκτυπωμένη την αίτηση που οφείλουν να καταθέσουν, γιανα πάρουν μέρος στη διαδικασία.

Εξάλλου, ουρές σχηματίζονται από το πρωί έξω από εκλογικά κέντρα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Dnews, στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β’ στο Ψυχικό, πολίτες περιμένουν για τουλάχιστον μια ώρα ώστε να εισέλθουν στο εκλογικό κέντρο και να ψηφίσουν.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ, ουρές από ψηφοφόρους

Χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή, εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν συνολικά 57 εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα 23 στην Αχαΐα, 22 στην Αιτωλοακαρνανία και 12 στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας, Γιώργος Αθανασόπουλος, «η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν η ολιγόλεπτη διακοπή λειτουργίας του συστήματος, σε πανελλαδικό επίπεδο».

Αναφορικά με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων, ο Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι «μέχρι τώρα η προσέλευση είναι μεγάλη και αισιοδοξούμε ότι θα είναι αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017».

Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Ζήσιμος, είπε ότι «η ψηφοφορία εξελίσσεται πολύ καλά και με μεγάλη συμμετοχή απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι τώρα», διατυπώνοντας την εκτίμηση, ότι «θα υπάρχει μεγάλη ροή ψηφοφόρων μέχρι το κλείσιμο της κάλπης».

Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ηλείας, Διονύσιος Γιατράς, επεσήμανε ότι «η εκλογική διαδικασία πηγαίνει πάρα πολύ καλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από την ολιγόλεπτη διακοπή λειτουργίας του διαδικτύου σε όλη την Ηλεία, που όμως, έπειτα από περίπου ένα τέταρτο της ώρας, επανήλθε».

Σχετικά με την συμμετοχή των ψηφοφόρων, ο Διονύσιος Γιατράς είπε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη προσέλευση» και διατύπωσε την εκτίμηση ότι «θα διπλασιαστεί ο αριθμός των εκλογέων σε σχέση με το 2017».

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς κι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ.

Παράλληλα, μπορούν να ψηφίσουν και 17ρηδες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Οι χειριστές θα αναζητήσουν τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών όπου αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος.

Για την ταυτοποίησή απαιτείται αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Επιπλέον, θα μπορούν να ψηφίσουν και νεώτεροι, π.χ 16ρηδες αφού, πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΔΕΚΑΠ «οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ.

Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Εξάλλου, πολλή συζήτηση έχει γίνει για τα υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας. Οσοι προσέλθουν να ψηφίσουν υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο. Καλό είναι να τηρούν τις αποστάσεις και να αποφεύγουν το συνωστισμό καθώς μέχρι να ψηφίσουν θα βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο.

Οι Απόδημοι σε ΗΠΑ, ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία μπορούν να ψηφίσουν εάν είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο. Η πιστοποίησή τους θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο σαν να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ανδρέας Λοβέρδος: «Ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά»

Λίγο πριν τις 08:30 το πρωί της Κυριακής, μετέβη ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, στο εκλογικό κέντρο στο Πνευματικό Κέντρο της Μεταμόρφωσης και ψήφισε για τις εσωκομματικές εκλογές.

«Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε την δημοκρατική παράταξη μπροστά. Καλώ όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες να προσέλθουν σήμερα στη δημοκρατική μας κάλπη.

Είναι η ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει η Ελλάδα μας ψηλά. Στόχος είναι να ξεπεράσουμε τις 212.000 που ψήφισαν το 2017», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Στέλνουμε μήνυμα δύναμης, σεμνότητας και ενότητας», κατέληξε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Παύλος Χρηστίδης: «Ημέρα δημοκρατίας που θα δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής»

Στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο (υποψήφιος) Παύλος Χρηστίδης, για να ψηφίσει στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

«Σήμερα είναι μία ημέρα γιορτής, δημοκρατίας και είναι μία ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά. Ξημερώνει μία ημέρα δημοκρατίας και δύναμης που θα δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του ο κ. Χρηστίδης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συνοδευόταν από τη σύζυγο και την κόρη τους.

Νίκος Ανδρουλάκης: «ζητώ καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία»

«Καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία» ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ψήφισε στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης.

«Καλώ τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους στις σημερινές διαδικασίες. Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον.

Πιστεύω ότι είναι καλό για τη δημοκρατία μας η δημοκρατική παράσταση και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας και δύναμη ρεαλισμού να ξαναπρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έναντι της ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία στην Κρήτη απάντησε: 

«Μεγάλη η τιμή μου ότι εδώ από τη γενέτειρά μου την Κρήτη υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον. Είναι μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή των πολιτών, πιστεύω ότι αυτή η μαζική συμμετοχή είναι η μεγάλη πολιτική προίκα της παράταξης για την επόμενη μέρα και η σφραγίδα της ενότητας.

Μιας ενότητας που έχουμε πολύ ανάγκη, μιας ενότητας που είναι και η σημαντική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας, της Φώφης Γεννηματά».

Γιώργος Παπανδρέου: Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος

Μήνυμα ενότητας έστειλε από το Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου βρέθηκε για να ψηφίσει στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

«Σήμερα με την ψήφο μας, με τη συμμετοχή μας μεγαλώνουμε την παράταξη. Κάνουμε ισχυρή, δυναμική παράταξη, δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας ελπίδα με πυξίδα τις αξίες μας, τις αρχές μας, θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας. Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που πράγματι με τη σημαντική δουλειά τους συνέβαλαν στις δημοκρατικές αξίες που αναδεικνύουν τη φωνή του πολίτη και μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία για το αύριο», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παύλος Γερουλάνος: «Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει»

Για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Παύλος Γερουλάνος από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όπου ψήφισε για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

«Είναι μια υπέροχη μέρα σήμερα, ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει.

Ααι από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό που φτιάξαμε αυτόν τον καιρό. Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούνε. Πηγαίνετε να ψηφίσετε, η Αλλαγή είσαι εσύ», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Χάρης Καστανίδης: «Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη»

«Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, έξω από το εκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας, στη Θεσσαλονίκη, όπου γύρω στις 11.30 το πρωί, προσήλθε για να ψηφίσει.

«Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης, όλα τα μέλη, οι φίλοι και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Και ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο, ελπιδοφόρο.

Γι’ αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία συμμετοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφοφορία. Τα μηνύματα που έχουμε απ’ όλη την Ελλάδα, είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που συμμετέχει, σε σχέση με τις εκλογές του 2017.

Εύχομαι ανάταση πραγματικά στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου, γιατί πραγματικά το έχει ανάγκη η χώρα», δήλωσε ο κ. Καστανίδης, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Image
ImageΤην είδηση τη βρήκαμε ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here