Επίσημη Εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγουμένου της Ι. Μ. Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ στο Δημαρχείο Βόλου.

 

 

 

 

 

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Βόλου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σαββάτου στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, συνεχάρη την δημοτική αρχή Βόλου γιατί αποφάσισε να απονείμει αυτόν τον τίτλο «σε μια εποχή όπου η εκοσμίκευση σε αυτόν τον τόπο αρνείται τέτοιες στιγμές, επικαλούμενη ότι υπάρχουν δήθεν διακριτοί ρόλοι, ότι οδηγούμεθα σε χωρισμούς, χρησιμοποιώντας αρνητικές πολλές φορές λέξεις, θέλοντας να αποϊεροποιήσουν τον τόπο μας, τον λαό μας, και να διαγράψουν ίσως, θα ήθελαν, την προσφορά του Αγίου Όρους, της Ορθοδοξίας, της εκκλησίας».

  

Από την πλευρά του ο ηγούμενο Εφραίμ ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα δέχομαι αυτή την τιμή όχι για το πρόσωπο μου, γιατί ο μοναχός  δεν κάνει προσωπικό έργο. Δέχομαι όμως για την Μονή διότι αυτή η Μονή  Βατοπαιδίου από ανέκαθεν ευεργετούσε, και στο αρχείο μας αν έρθει κανείς
 και το μελετήσει θα δει ότι αμέτρητες φορές η Μονή είχε το ένα πόδι  στον ησυχασμό και το άλλο στην ιεραποστολή.
Εγώ είμαι υποχρεωμένος σαν Ηγούμενος να ακολουθήσω αυτό τον δρόμο, αυτό τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς.
Με την παρουσία μου εδώ έρχομαι να σας πω ότι εμείς ως Βατοπαιδινοί  μοναχοί θα συνεχίσουμε να βοηθούμε με όλες τις δυνάμεις μας τον τόπο  αυτό που τον αγαπήσαμε και μας αγάπησε και ερχόμαστε εδώ να τον  διακονήσουμε και να τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Και η Παναγία που  τοποθετήθηκε μόνιμα στον Ιερό Ναό είναι σημεία, είναι δείγματα, ότι η  Παναγία θέλει να υπάρχει μια δίοδος, ενότητα προς δόξαν της εκκλησίας

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο για τη δράση του ηγούμενου Εφραίμ, ενώ ο κ. Ιγνάτιος αμέσως μετά τον χαρακτήρισε «άνθρωπο της ενότητας, της προσφοράς και της θυσίας».

«Είμαστε από τους ευνοουμένους, είμαστε από τους ευλογημένους, που έχετε στρέψει τα βλέμματα σας πολλές φορές σε αυτή την πόλη, στην τοπική εκκλησία και σήμερα μετά τα όσα μας έχουν κοινωνήσει μεταξύ μας εκκλησιαστικά γίνεστε πλέον και πολίτης της πόλεως», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

e-thessalia.gr (Photo: www.fdb.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here