Το ενδιαφέρον της Τοπικής μας Εκκλησίας στρέφεται και πάλι στους νέους γονείς και συζύγους, που συμμετέχουν στις ενοριακές Σχολές Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως και όχι μόνο.

 

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής της Οικογένειας, την Κυριακή 13/11, στις 10.30 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον κ. Σπυρίδωνα Τάνταρο,  Αναπληρωτή Καθηγητή Αναπτυξιακής Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με εξαιρετική προσφορά και εμπειρία σε θέματα ποιμαντικής της Οικογένειας , καθώς τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη μελέτη της γνωστικής, γλωσσικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και των εφήβων, ιδιαίτερα δε η μελέτη των επιδράσεων του οικογενειακού πλαισίου στην ανάπτυξη. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, καθώς και κεφαλαίων σε βιβλία, ενώ έχει επιμεληθεί τέσσερα βιβλία στα ελληνικά.

. Ο κ. Τάνταρος θα αναπτύξει το θέμα «Η Σύγχρονη οικογένεια και η ανάπτυξη των παιδών». 

Παράλληλα, με την ομιλία του κ. Τάνταρου, θα λειτουργήσει τμήμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών σε χώρους του Συνεδριακού Κέντρου.

Η Ιερά Μητρόπολή μας καλεί τους γονείς και τους νέους συζύγους να συμμετάσχουν στην εν λόγω Ημερίδα, που αποτελεί άλλη μία έκφραση αγάπης και στήριξης της Ιεράς Μητροπόλεως προς τον Ιερό Θεσμό της Οικογένειας.