Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου:
« Ένα νέο, βαρύτατο μνημονιακό πακέτο μέτρων και ανατροπών, αναμένει τους Έλληνες εργαζόμενους τον Σεπτέμβριο, καθώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποκύπτοντας στις αξιώσεις των δανειστών, ετοιμάζεται να θέσει στο τραπέζι τα «Εργασιακά» και ν’ αποδεχτεί τα νέα σκληρά προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση!

Πρόκειται για Μεσαιωνικού τύπου αντεργατικά μέτρα με διπλή στόχευση:

Α) Το αποτελείωμα όσων εργατικών δικαιωμάτων απέμειναν, με την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και

Β) Την απαξίωση του ρόλου του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την ποδηγέτησή του, με την «χειρουργική» αφαίρεση θεσμικώς κατοχυρωμένων Συνδικαλιστικών δράσεων, που παρείχε ο Ν.1264/82. Μέτρα που, αν αφεθούν να περάσουν, ανοίγουν πλήρως το δρόμο και λύνουν τα χέρια των εργοδοτών και του Κεφαλαίου να καταστήσει τους εργαζόμενους «ομήρους» του.

Επιχειρώντας άλλον ένα ….καλοκαιρινό αιφνιδιασμό των εργαζόμενων, η Κυβέρνηση «στρώνει» από τώρα «το χαλί», για τις επερχόμενες νέες μεγάλες απώλειες, βάζοντας, μάλιστα, η ίδια θέμα για κάποιες από αυτές (όπως η κατάργηση του 13ου, 14ου μισθού), φορώντας ξανά το ίδιο ακριβώς προσωπείο: αυτό του «σκληρού διαπραγματευτή» με την τρόϊκα και του …χαράκτη «κόκκινων γραμμών», που η Ελληνική Κοινωνία και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ήδη από πρώτο χέρι τι σήμαιναν, πληρώνοντάς τες πανάκριβα!
Λογαριάζει, όμως, χωρίς τον …ξενοδόχο! Οι εργαζόμενοι και η Ελληνική Κοινωνία ετοιμάζονται να της απαντήσουν, λίαν συντόμως, με τον δικό τους αγωνιστικό «κόφτη»!
Οι αιφνιδιασμοί, πια, δεν περνούν, απλούστατα γιατί ΟΛΟΙ «…έτσι σοφοί που έγιναν, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβαν οι …σκληροί διαπραγματευτές τι σημαίνουν»!

Μεσαιωνικού τύπου αντεργατικά μέτρα αναμένει τους εργαζόμενους τον Σεπτέμβριο, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Βόλου, με στόχο το αποτελείωμα όσων εργατικών δικαιωμάτων απέμειναν και την απαξίωση του ρόλου του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, αφού οι εργαζόμενοι και η Ελληνική Κοινωνία ετοιμάζονται να της απαντήσουν, λίαν συντόμως, με τον δικό τους αγωνιστικό «κόφτη».