Η Ακρόπολη είναι από… μόνη της χώρος που συγκλονίζει. Η Πανσέληνος ήρθε να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο μαγικά. Οι εικόνες προκαλούν δέος.
Το απόγευμα της Τρίτης (19.02.2019) ο ουρανός «φωτίστηκε». Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου, η δεύτερη υπερπανσέληνος του 2019, δημιούργησε συγκλονιστικές εικόνες.

Στον Άρειο Πάγο ήταν πολλοί εκείνοι που αποφάσισαν να περάσουν το απόγευμά τους κοιτάζοντας τον ουρανό κάτω από το ολόγιομο σούπερ φεγγάρι. Όταν η Πανσέληνος «εμφανίστηκε» δικαίωσε την επιλογή τους.

Οι εικόνες του Άλκη Κωνσταντινίδη για το πρακτορείο Reuters αποτυπώνουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τη μαγική εικόνα στον ιερό λόφο της Ακρόπολης.

Δεν ήταν βέβαια μόνο στην Ακρόπολη οι εικόνες εντυπωσιακές. Πανσέληνος του Φεβρουαρίου «θάμπωσε» με τη λάμψη και την ομορφιά της όλες τις περιοχές της Ελλάδας και του κόσμου.

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου ήταν η δεύτερη υπερπανσέληνος ή υπερσελήνη για το 2019. Η πρώτη είχε συμβεί στις 21 Ιανουαρίου, ενώ φέτος θα υπάρξει μόνο άλλη μία στις 21 Μαρτίου.

Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως.

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Ο όρος Υπερ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη δεν είναι όρος επιστημονικός, αλλά δημιουργήθηκε από αστρολόγους.

Το video του Global News την κατέγραψε πάνω από τις ακτές της Εύβοιας.

πηγή:newsit.gr

Κατηγορία: 
Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ