Στη δωρεά ενός πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού, ύψους 130.000 ευρώ, προχώρησε Βολιώτης στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση της παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας προς τους ασθενείς.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς μια σημαντική δομή, όπως είναι το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης. Και παρά τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, φαίνεται πως η αγάπη των Βολιωτών για τον τόπο τους δεν έχει όρια και ανά πάσα στιγμή εκδηλώνεται με τον πιο ηχηρό τρόπο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου που συνεδρίασε χθες, ενέκρινε τη δωρεά του συμπολίτη μας.
Το Νοσοκομείο Βόλου έχει δεχθεί κατά το παρελθόν και άλλες σημαντικές δωρεές, όπως από τον κ. Χαράλαμπο Τσιμά, ο οποίος συνέβαλε στην αναμόρφωση της κτιριακής και νοσηλευτικής υποδομής της Μονάδας Χημειοθεραπείας.
Τώρα έρχεται η δωρεά από τον συμπολίτη που ανέρχεται στις 130.000 ευρώ.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός τόνισε πως «ο Βολιώτης που προχώρησε στην πολύ σπουδαία αυτή δωρεά προς το Νοσοκομείο Βόλου, αξίας 130.000 ευρώ, επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του και εμείς το σεβόμαστε. Με τον συμπολίτη, που τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό που έκανε, έχουμε συναντηθεί εδώ και μέρες και μας ενημέρωσε για την πρόθεσή του. Αμέσως δεχτήκαμε τη δωρεά του και χθες το διοικητικό συμβούλιο προχώρησε στην έγκριση της δωρεάς του χρηματικού ποσού».
Ο κ. Δραμητινός υπογράμμισε πως «το χρηματικό ποσό της δωρεάς θα αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Θα δημιουργήσουμε την καλύτερη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Ελλάδα».
Σημειώνεται πως ήδη η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού διαθέτει έντεκα καινούρια μηχανήματα από το ΕΣΠΑ και έχει υποβάλλει αίτημα στο νέο ΕΣΠΑ για την αγορά άλλων δέκα μηχανημάτων.
Με τη δωρεά το Νοσοκομείο μπορεί να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, να γλιτώσει τη συντήρηση των παλιών μηχανημάτων που ανέρχεται κάθε χρόνο στις 50.000 ευρώ, αλλά και να αφαιρέσει το αίτημα για την αγορά μηχανημάτων τεχνητού νεφρού από το νέο ΕΣΠΑ, ώστε να εντάξει άλλα έργα στην πρότασή του για το νέο ΕΣΠΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ