Συνεχίζοντας την κατ’ έτος αλματώδη αύξηση των εργασιών και παράλληλα την  ανάπτυξη των πολυδραστηριοτήτων της τα τελευταία χρόνια-που τείνουν να γίνουν παράδοση-η κορυφαία και πρωτοπόρα εταιρεία στον κλάδο των Φωτοβολταϊκών συστημάτων, «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy», που εδρεύει στη Λάρισα, ξεκίνησε δυναμικά και το νέο έτος 2020.

Πιο αναλυτικά λοιπόν:

  • Στις 3  Ιανουάριου του 2020 ξεκίνησε την κατασκευή  νέου Φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 500kw στην Άμπελο Καρδίτσας, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, προκειμένου ο πελάτης να προλάβει να συνδέσει το έργο με την υψηλή τιμή των 70,3 ευρώ /Mwh.
  • Στις 22 Ιανουαρίου του 2020, συνδέθηκε επαγγελματικός Φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 500kW στα Αμπελάκια Έβρου με τιμή 70,3ευρω/Μwh!!
  • Στις 23 Ιανουαρίου του 2020, διοργάνωσε  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Τα νέα δεδομένα στον τομέα των Φωτοβολταϊκών,» στο ξενοδοχείο Larissa Imperial, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου που κατέκλεισε την αίθουσα διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας κα Φωτεινή Κούρου επικέντρωσε την εισήγησή της στα Νέα Φωτοβολταϊκά εκτός ανταγωνιστικών διαδικασιών ΡΑΕ, δηλαδή Φωτοβολταϊκά (αγροτών και ιδιωτών επενδυτών) για πώληση ενέργειας έως 500 kw & Φωτοβολταϊκά Ενεργειακών Κοινοτήτων για πώληση ενέργειας έως 1 Mw, μετά την ισχύ του Νόμου Υπ’ Αριθμ. 4602 από 9 Μαρτίου 2019 Αρ. Φύλλου 45.
Παράλληλα η κα Κούρου, επεσήμανε τις πρόσφατες σημαντικές αλλαγές στα νέα Φωτοβολταϊκά με σημαντικότερη την άρση απαγόρευσης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών έως 1Mw σε γη υψηλής παραγωγικότητας.
Ακολούθως ανέφερε τι τιμή Kwh μπορεί να πάρει ένας επενδυτής εάν συνδεθεί μέσα στο 2020 και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει τόσο ο αγρότης όσο και ο ιδιώτης επενδυτής ώστε να προλάβει κατασκευή και σύνδεση του έργου μέσα στο 2020.
Τέλος η κα Κούρου, προσδιόρισε ότι σε 6 χρόνια γίνεται η απόσβεση για 500kw, για αγροτικά φωτοβολταϊκά που θα συνδεθούν μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό εντός του 2020.

Ο δεύτερος εισηγητής της εκδήλωσης κ. Κώστας Μπασλής (Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Optimus Energy), ανέλυσε το θέμα «Η λειτουργία των ΦΟΣΕ για φωτοβολταϊκά εργα μεγαλύτερα των 400kw». Πιο συγκεκριμένα, ενημέρωσε σχετικά με την υποχρέωση συμμετοχής των φωτοβολταϊκών σταθμών στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το target model και διευκρίνισε ότι εξακολουθούν να έχουν σταθερή τιμή για 20 χρόνια.

Τέλος, ο τρίτος εισηγητής, ο κ. Δημήτρης Γάτος, στέλεχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, παρουσίασε απλά και κατανοητά, το πώς μπορεί η τράπεζα να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις για τα Φωτοβολταϊκά Πάρκα.

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας των εισηγήσεων, ακολούθησε διεξοδικός διάλογος με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και απαντήθηκε το σύνολο των ερωτημάτων που τέθηκαν στους εισηγητές.

  • Στις 6 Φεβρουαρίου του 2020, η εταιρεία ανέλαβε να κατασκευάσει 4 νέα αγροτικά Φωτοβολταϊκά 500kw έκαστο, συνολικής ισχύος 2 MW στην Άμπελο Καρδίτσας.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να επισημανθεί ότι, με τον νόμο 4602/3-3-19, γνωστός και ως «νόμος Σταθάκη», δόθηκε η δυνατότητα κατασκευής για κάθε αγρότη να κατασκευάσει 2 έργα μέχρι 500 KW, χωρίς διαγωνισμό και με τιμή +10%.

Άμεσα μετά την ψήφιση του νόμου στις 3 Μαρτίου του 2019 η εταιρεία ξεκίνησε για τους πελάτες-αγρότες όλη την αδειοδοτική διαδικασία.

Έτσι οι πελάτες μας κατάφεραν να «προλάβουν» τον κορεσμό των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ και να αξιοποιήσουν την δυνατότητα που τους δόθηκε από τον Μάρτιο του 2019 με τον νόμο Σταθάκη. Τα έργα τους κατασκευάζονται ήδη και αναμένεται να συνδεθούν με τιμή 73,64 ευρώ/ ΜWh!!!

«Σάρωσε» στις εντάξεις των Σχεδίων Βελτίωσης για ΑΠΕ

Παράλληλα, ένα σημαντικό επίτευγμα πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Σχεδίων Βελτίωσης αφού  η εταιρεία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy» «σάρωσε» στις εντάξεις των Σχεδίων Βελτίωσης για ΑΠΕ  με 30 από τους  104 εγκριθέντες επενδυτές στη Θεσσαλία της Δράσης 4.1.3

Από τους 104 εγκριθέντες επενδυτές, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, της Δράσης 4.1.3 Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του ΠΑΑ 2014-2020, δηλαδή κυρίως τα Φωτοβολταϊκά (Net Metering-Virtual Metering) κτλ, οι 30 κατέθεσαν το σχετικό φάκελο μέσω μελέτης της εταιρείας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy». Δηλαδή σχεδόν το 1/3 των εγκρίσεων έχει τη «σφραγίδα» της συγκεκριμένης εταιρείας. Επιπροσθέτως μάλιστα, ο πρώτος σε βαθμολογία επενδυτής, όπως και ο τρίτος και ο τέταρτος επενδυτής, από τους 104 εγκριθέντες της Θεσσαλίας, ανήκουν και πάλι στην εταιρεία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy».

Οι Φωτοβολταϊκοί σταθμοί NET METERING  και  VIRTUAL NET METERING που εγκρίθηκαν στα Σχέδια Βελτίωσης και επιδοτούνται 50 έως 60% αναμένεται να κατασκευαστούν άμεσα, καθώς η εταιρεία φρόντισε οι πελάτες της να ολοκληρώσουν την αδειοδότηση σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τον κορεσμό των δικτύων .

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, στο τηλέφωνο της εταιρείας: 2410-617777 και στο email: perivalontologoi@gmail.comSource link

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ