Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΔικτύωση του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου με τον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου

Δικτύωση του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου με τον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου

Την Πέμπτη 18/4/2024 με πρωτοβουλία της Νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ(Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Νέας Αγχιάλου κας Ζαβού Μαρίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Ξενώνα Άστεγων Βόλου προκειμένου να συναντηθεί με προσωπικό της Δομής .
Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία και η αλληλοενημέρωση των δυο φορέων σχετικά με τις υπηρεσίες και το σκοπό λειτουργίας τους. Συγκεκριμένα, το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου εξυπηρετεί δωρεάν άτομα τρίτης και τέταρτης ηλικίας με κινητικές δυσκολίες, άνοια ή συχνά πολλαπλές νόσοους όπου συνυπάρχουν και δυσκολεύουν τόσο τον ηλικιωμένο όσο και τους φροντιστές αυτού. Βασικοί σκοποί των ΚΗΦΗ είναι να παραμένουν τα ηλικιωμένα άτομα στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, έτσι ώστε να υπάρχει διατήρηση της συνοχής της οικογένειας.
Ο Ξενώνας Αστέγων αφορά τη μεταβατική φιλοξενία ατόμων που βρίσκονται σε καθεστώς αστεγίας και παρέχει υπηρεσίες φροντίδας όπως κοινωνική – εργασιακή στήριξη και προαγωγή υγείας στα άτομα που φιλοξενεί ενώ παράλληλα διαθέτει ομάδα streetwork για παρέμβαση στο δρόμο. Τέλος, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας προς όφελος των πολιτών με σκοπό την παραπομπή ατόμων όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στο Ξενώνα Αστέγων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2428078182 και για τον Ξενώνα Αστέγων στο 2421091614. Το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου αποτελεί δομή του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments