Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΔικτύωση ΚΔΗΦ-ΑμεΑ με το ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ της Ν.Ιωνίας

Δικτύωση ΚΔΗΦ-ΑμεΑ με το ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ της Ν.Ιωνίας

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου 2024 , η διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027, με την υπεύθυνη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στην Νέα Ιωνία του Δήμου Βόλου .
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή γνώσης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των εν λόγω δομών. Συγκεκριμένα , το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ αποτελεί δομή απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες με στόχο την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους και την στήριξη των οικογενειών τους. Ενώ το ΚΔΗΦ-ΑΜΕΑ αποτελεί δομή φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία, κυρίως με κινητικά προβλήματα με θεραπευτικό πρόγραμμα εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, ιατρικής παρακολούθησης ,ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης.
Tέλος , συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας και κοινών δράσεων στοχέυοντας στον περιορισμό του κοινωνικού στίγματος αλλα΄και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες , οι ενδιαδερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ της Νέας Ιωνίας στο τηλέφωνο 24210-60802 και για το ΚΔΗΦ-ΑΜΕΑ στο τηλέφωνο 24210-31860.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments