Διασχολική συνεργασία για την υγιεινή διατροφή και το παιδικό βιβλίο

Με τη συνεργασία έξι σχολείων, θα ταξιδέψει αυτήν την Κυριακή, 17 Μαρτίου στις 11.00 π.μ στην Παλλήνη στο 1ο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο (Εθνικής Αντιστάσεως & Μαυρομιχάλη), το παιδικό βιβλίο «Το χρυσαφένιο κουκούτσι» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου, ώστε να μεταδοθεί το θετικό μήνυμα της Υγιεινής διατροφής αλλά και της αγάπης για το παιδικό βιβλίο. Τα σχολεία που συνεργάζονται για την πραγματοποίηση αυτής της χρήσιμης και υγιεινής δράσης είναι το 1ο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο, το 2ο Δημοτικό, το 4ο Δημοτικό, το 6ο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο και το 7ο Δημοτικό.

Λίγα λόγια για το παιδικό βιβλίο

Το «Χρυσαφένιο Κουκούτσι» από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο σε θέματα ισορροπημένης διατροφής, αλλά και στην υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών, όπως η σωματική άσκηση, ο σεβασμός για τη φύση και η ανεκτίμητη αξία των οικογενειακών δεσμών. Η καλή απόδοση των μαθητών στο σχολείο και η σωστή τους βιολογική ανάπτυξη εξαρτάται μεταξύ άλλων από τις διατροφικές τους συνήθειες. Καθώς η χώρα μας διατηρεί την παγκόσμια πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία, το Χρυσαφένιο Κουκούτσι αναδεικνύει τη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών ως επιτακτική προτεραιότητα.
Σε συνεργασία με κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικούς συλλόγους και σωματεία, δημόσιες βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, αλλά και τις εκάστοτε δημοτικές και περιφερειακές αρχές, το «Χρυσαφένιο Κουκούτσι» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο προωθώντας το μήνυμα της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας για όλη την οικογένεια, με την πολύτιμη συμβολή διατροφολόγων και ειδικών επιστημόνων υγείας.
Σε λιγότερο από έναν χρόνο κυκλοφορίας του βιβλίου έχει επισκεφθεί πάνω από 60 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.
Σκοπός των παρουσιάσεων είναι η συνειδητοποίηση από πλευράς γονέων και εκπαιδευτικών ότι οι διατροφικές συνήθειες κληροδοτούνται πρώτα από την οικογένεια και στη συνέχεια απ’ το σχολείο με τη διαμόρφωση σωστών διατροφικών προτύπων.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα από βιωματικά ομαδικά παιχνίδια και το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο τις ομάδες διατροφής (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη κ.λπ.), τη διατροφική αξία των τροφών, εξερευνούν τα μυστικά της μεσογειακής διατροφής, κατανοούν τις βλάβες των ανθυγιεινών φαγητών και τη σχέση των βλαβερών διατροφικών συνηθειών με διάφορες σοβαρές ασθένειες, ώστε να διαμορφώσουν το ιδανικό καθημερινό τους διαιτολόγιο.

Συγγραφέας: Παναγιώτης Δημητρόπουλος
Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Σχετικές ειδήσεις :
«Το χρυσαφένιο κουκούτσι» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου

Σέρρες : «Το χρυσαφένιο κουκούτσι» παρουσιάζεται στην Οινούσα

www.ert.gr