Η υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις αυριανές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Βόλο.Σήμερα πραγματοποιήθηκαν oι εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Μαγνησίας ενώ το πρωί παπό μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς φορείς και συλλόγους στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.  Από τη φετινή παρέλαση θα απέχουν οι ανάπηροι πολέμου, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των συντάξεών τους


Στην αυριανή παρέλαση θα συμμετέχουν περίπου 1300 μαθητές από 45 σχολεία μεταξύ των οποίων 30 Δημοτικά και 15 Γυμνάσια και Λύκεια καθώς επίσης και πέντε τμήματα προσκόπων, 20 σύλλογοι και φυσικά τα σώματα ασφαλείας. Παρέλαση θα κάνει και η Αργώ, η οποία θα είναι ελλιμενισμένη στο σημείο του Μνημείου των Ηρώων και με το πέρας της παρέλασης θα πλεύσει προς το σημείο πρόσδεσής της στην αρχή της παραλίας. 

Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου εύχομαι να είναι ένα έρισμα ενότητας συνεργασίας, εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας, ελευθερίας και πάνω από όλα της εξασφάλισης μιας ειρηνικής και ποιοτικής ζωής των ανθρώπων, επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη. “Τέτοιες ημέρες μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή και μέσα από αυτήν να δούμε τα λάθη του παρελθόντος και αυτά να γίνουν φως προκειμένουν να αποφευχθούν άλλα λάθη και να εξασφαλιστεί μια ζωή τέτοια που αρμόζει σε ανθρώπους που ζουν σε ελεύθερες κοινωνίες. 

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή είπε ότι η σημερινή μέρα είναι ημέρα τιμής και εθνικής αξιοπρέπειας κατά την οποία τιμούμαι τους νεκρούς του 1940, που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Όπως ανέφερε, πρέπει τα ιδανικά της πατρίδας της ελευθερίας και του ελληνισμού να εμπνέουν τους μαθητές και με τις εκδηλώσεις όπως η σημερινή προσπαθούμε να γαλουχήσουμε τις νέες γενιές με ιδανικά έτσι ώστε αύριο να αγωνιστούν για μια Ελλάδα ασφαλή ελεύθερη και αξιοπρέπεια.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε ότι οι μαθητές τιμούν εκείνους που ήξεραν να αγωνίζονται και να πολεμούν για μια ελεύθερη πατρίδα και ουσιαστικά εκπληρώνουν τις προσδοκίες των ηρώων και συνεχίζουν να αγωνίζονται και να πολεμούν με όπλα τα βιβλία τους για μια Ελλάδα δημοκρατική ελεύθερη και προκομμένη.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος είπε ότι η μαθητιώσα νεολαία αποτίει φόρο τιμής σε εκείνους που με το αίμα τους άλλαξαν το ρου της ιστορίας και με το αίμα τους έγραψαν από τις πιο χρυσές σελίδες της δικής μας ιστορίας. «Αποτελούν πάντα παράδειγμα προς μίμηση για μας ακόμη και στις δύσκολες εποχές ακόμη και σήμερα που βιώνουμε και μας μαθαίνουν ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο», σημείωσε.

Το μήνυμα της Μαρίνας Χρυσοβελώνη

Σε μήνυμά της η υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφέρει:

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους εκείνους που ενωμένοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού.

Τιμούμε σήμερα την ανδρεία, την υπερηφάνεια και τη φιλοπατρία του ελληνικού έθνους.

Τιμούμε το υπερήφανο «ΟΧΙ», που αντέταξε ο Ελληνικός λαός, γράφοντας το έπος του 40.

Τιμούμε το ηρωικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Αυτό το

ΟΧΙ,που πρέπει να συνεχίσει να σηματοδοτεί τη ζωή, γιατί αναδεικνύει το ήθος και την αρετή ενός περήφανου λαού, που αντιστάθηκε στον ολοκληρωτισμό και τις δυνάμεις κατοχής προασπιζόμενος με πάθος την εθνική του αξιοπρέπεια.

Σήμερα που η εθνική κυριαρχία της χώρας μας συχνά απειλείται και που διάφορες δυνάμεις προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας µας σε κρίσιμους γι΄ αυτή ζωτικούς χώρους όπως το Αιγαίο, η Θράκη η Μακεδονία και η Κύπρος, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει τεράστια συμβολική αξία.

Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε την πολυπόθητη ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας επιβάλλεται ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων μας να ομονοήσουμε και να ενωθούμε απέναντι σε κάθε εχθρική προς τα εθνικά µας συμφέροντα ενέργεια.

Τιμώντας µε το μεγαλείο που της αξίζει, την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε µε κάθε τρόπο τα εθνικά µας συμφέροντα και ότι είμαστε ως χώρα έτοιμοι να διαδραματίσουμε τον ίδιο όπως και σήμερα ενεργό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Οι Έλληνες έχουμε τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσουμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά»!

ΠΗΓΗ: www.thessaliatv.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ