Με αφορμή την ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ για τις εικόνες αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια, για την οποία το βράδυ της Κυριακής το ΥΠΡΟΠΟ, έλεγε ότι δεν συνέβη, ο Γ. Ραγκούσης σε δήλωση του επεσήμανε ότι “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου επιχείρησε να καθοδηγήσει το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, δηλώνοντας μόλις χθες το βράδυ, πως τίποτε έκνομο δεν συνέβη από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ στα γεγονότα της Παρασκευής.”

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου επιχείρησε να καθοδηγήσει το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, δηλώνοντας μόλις χθες το βράδυ, πως τίποτε έκνομο δεν συνέβη από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. στα γεγονότα της Παρασκευής.

Σήμερα, και σε πλήρη αντίφαση με τις χθεσινές της δηλώσεις, εξαναγκάστηκε να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα συγκεκριμένα γεγονότα αστυνομικής βίας.

Πρόκειται για μια ανερμάτιστη και πανικοβλημένη κυβέρνηση σε κατάσταση πλήρους απώλειας ελέγχου.

Τα δικαιώματα στο στόχαστρο, οι ελευθερίες θεωρούνται πολυτέλεια. Η προσήλωση στο δόγμα «νόμος και τάξη», αναδεικνύει την απόφαση της ΝΔ να συμπλεύσει με την ακροδεξιά σε Ευρώπη, Βραζιλία, Χιλή και ΗΠΑ. Μια «νέα μαύρη διεθνής» γεννιέται, διαμορφώνεται και κινείται με κυνισμό και βία σε όλα τα επίπεδα” τονίζει σε ανακοίνωση του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκοσμία Ήμερα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αναλυτικά το μήνυμα του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκοσμία Ήμερα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η πραγματικότητα μιλάει μόνη της. Αστυνομικοί ξυλοκοπούν και ξεγυμνώνουν διαδηλωτές. Ειδικές δυνάμεις καταστολής εισβάλουν σε κινηματογράφους και χώρους νεανικής έκφρασης. Εργαζόμενοι απροστάτευτοι σε συνθήκες γαλέρας. Προσφυγόπουλα πίσω από τα κάγκελα. Ανάπηροι χωρίς πρόσβαση στην πόλη. Τσιγγανόπουλα δίπλα στις χωματερές. Κρατούμενοι χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα. Παιδιά σε συνθήκες ασυλοποίησης ή και στο δρόμο. Άνθρωποι να κυνηγιούνται ή να στιγματίζονται λόγω της σεξουαλικής τους προτίμησης ή της ταυτότητας φύλου.  

Τα δικαιώματα στο στόχαστρο, οι ελευθερίες θεωρούνται πολυτέλεια. Η προσήλωση στο δόγμα «νόμος και τάξη», αναδεικνύει την απόφαση της ΝΔ να συμπλεύσει με την ακροδεξιά σε Ευρώπη, Βραζιλία, Χιλή και ΗΠΑ. Μια «νέα μαύρη διεθνής» γεννιέται, διαμορφώνεται και κινείται με κυνισμό και βία σε όλα τα επίπεδα.

Οι «αόρατοι» άνθρωποι γίνονται ορατοί, αυτή τη φορά  ως στόχος, ως αντίπαλος στρατός στο νεοφιλελεύθερο, αυταρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των συμμάχων της. Ένας ατελείωτος κατάλογος με αριθμούς, μόνο που πίσω από αυτούς βρίσκονται άνθρωποι με ανάγκες και επιθυμίες. Και ας θεωρούνται πολλοί από αυτούς «περισσευούμενοι» σε μια κοινωνία των δήθεν αρίστων.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι χρειάζεται άμεσα μια ευρεία και πλατιά συνεννόηση, μια πλατιά σύμπραξη, με σεβασμό στην αυτονομία όλων, με όσες δυνάμεις, συλλογικότητες και πρόσωπα, θεωρούν ότι ήρθε η στιγμή να δημιουργηθεί το αντίπαλο δέος σε μια πολιτική, που καταστέλλει τα δικαιώματα και εχθρεύεται την ελευθερία. Με βάση αυτή την ιδέα θα εργαστούμε την επόμενη περίοδο.

Γιατί τα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν μπορούν να περιμένουν.      

Βαθμολογήστε το άρθρο: 

Δεν υπάρχουν ακόμα ψήφοι


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ