Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΓ. Μουλκιώτης: Ερώτηση στη Βουλή για το εργατικό ατύχημα στον Δήμο Βόλου

Γ. Μουλκιώτης: Ερώτηση στη Βουλή για το εργατικό ατύχημα στον Δήμο Βόλου

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Μουλκιώτης, με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση- Ερώτηση & ΑΚΕ απευθυνόμενη στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ζητά να διερευνηθούν πάραυτα οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Βόλου, όπου εργαζόμενη στην καθαριότητα, κατά το πρωινό δρομολόγιο Κουκουράβα – Μακρινίτσα και πριν την πλατεία της Μακρινίτσας, στον χρόνο της εργασίας της, τραυματίσθηκε σοβαρά στον κάδο του απορριμματοφόρου (“Βαρέλα”), με κάταγμα στο χέρι της

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι οι σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, καθώς επίσης και η έλλειψη απαιτούμενων ελέγχων και προϋποθέσεων ασφαλούς εργασίας, οδηγούν σε δυστυχήματα που όλο και περισσότερο στερούν την ζωή των εργαζομένων.

Τονίζεται ακόμη, ότι είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών να εντατικοποιήσουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους, ως και να εξετάσουν επισταμένως το ζήτημα της αύξησης των ατυχημάτων, θανατηφόρων και μη, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ώστε η λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας επιτέλους να κλείσει.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από την αρμόδια υπουργό να δώσει σαφή απάντηση και να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα, για τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Τι μέτρα έχουν ληφθεί προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Βόλου;
2. Έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος στις Υπηρεσίες καθαριότητας και τους εργαζομένους στα απορριμματοφόρα του Δήμου Βόλου, την τελευταία πενταετία, ως προς τη τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας εργασίας, από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας; Εάν ναι, ποιές ήταν οι παρατηρήσεις των επιθεωρητών; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
3. Είχαν διενεργηθεί σεμινάρια εκπαίδευσης των εργαζομένων στις εν γένει υπηρεσίες καθαριότητας και στα απορριμματοφόρα και είχε συμμετάσχει και παρακολουθήσει πότε η εργαζόμενη; Τηρείται θεωρημένο βιβλίο εκπαίδευσης εργαζομένων; Να κατατεθεί.
4. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, ώστε οι συνθήκες εργασίας και η εφαρμογή και τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας να είναι τέτοιου επιπέδου, ώστε να αποφευχθούν τέτοιας φύσεως εργατικά ατυχήματα και να μην θρηνήσουμε νεκρούς;

The post Γ. Μουλκιώτης: Ερώτηση στη Βουλή για το εργατικό ατύχημα στον Δήμο Βόλου appeared first on istigmes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments