Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΓερμανία: Σκηνοθέτησε το θάνατό του για να ζήσει με την ερωμένη του...

Γερμανία: Σκηνοθέτησε το θάνατό του για να ζήσει με την ερωμένη του στη Μόσχα;

Ανοίγει ξανά στη Γερμανία ο φάκελος της υπόθεσης του δισεκατομμυριούχου Καρλ Έριβαν Χάουμπ, ο οποίος πριν από έξι χρόνια δηλώθηκε ως νεκρός στις Αρχές της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο δισεκατομμυριούχος που θεωρείται νεκρός εδώ και πολλά χρόνια μπορεί να ζει κρυφά στη Μόσχα με μια νεότερη γυναίκα.

Η εξαφάνιση του Χάουμπ
Ο ιδιοκτήτης και CEO του ομίλου Tengelmann εξαφανίστηκε στις 7 Απριλίου του 2018 ενώ βρισκόταν στις Άλπεις για σκι. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του τότε 58χρονου επιχειρηματία δεν απέδωσαν καρπούς και έτσι κηρύχθηκε, λίγα χρόνια αργότερα, επίσημα νεκρός από ένα δικαστήριο στη Γερμανία, σύμφωνα με τους Seattle Times.

Ωστόσο λόγο καιρό πριν η Εισαγγελία στην Κολονία έδωσε εντολή να διερευνηθούν ισχυρισμοί που θέλουν τον αδελφό του δισεκατομμυριούχου, Κρίστιαν, να καταθέτει ψευδώς στο δικαστήριο το 2021 ότι δεν είχε κανένα αξιόπιστο στοιχείο που να δείχνει ότι ζει ο αδελφός του.

Πως άνοιξε η υπόθεση
Δημοσιογράφοι του καναλιού RTL, οι οποίοι έκαναν ρεπορτάζ για την εξαφάνιση του Χάουμπ διαπίστωσαν ότι υπάρχουν φωτογραφίες που φέρονται να τον δείχνουν στη Μόσχα το 2021, δηλαδή την ίδια χρονιά που ο επιχειρηματίας κηρύχθηκε νεκρός. «Απ’ όσο γνωρίζω, αυτές τις φωτογραφίες τις εξασφάλισε για λογαριασμό του Κρίστιαν Χάουμπ και δύο ερευνητών που εργάζονταν για εκείνον μια ισραηλινο-αμερικανική εταιρία, η οποία έψαξε το βιομετρικό σύστημα οπτικής παρακολούθησης στη Μόσχα για εικόνες του Καρλ Έριβαν», εξήγησε η δημοσιογράφος.

Μάλιστα η δημοσιογράφος Λιβ Βον Μπότιχερ ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο Καρλ Έτιβαν Χάουμπ σκηνοθέτησε την εξαφάνισή του, πιθανώς εν γνώση μελών της οικογένειάς του, τα οποία έκαναν το λάθος να καταθέσουν ψευδώς στο δικαστήριο και να κρύψουν την αλήθεια από το κοινό.

Και συνεχίζει η δημοσιογράφος τονίζοντας πως υπάρχουν στοιχεία ότι ο Χάουμπ μπορεί να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με μια νεότερη γυναίκα στη Ρωσία. «Υπήρχαν φήμες για μια ερωμένη του Καρλ Έριβαν με την οποία επικοινωνούσε συχνά τηλεφωνικά πριν την εξαφάνισή του, και η οποία έχει επαφές με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας FSB».

Ο λόγος της εξαφάνισης
H Μπότιχερ ισχυρίζεται ότι ο λόγος που σκηνοθέτησε τον θάνατό του μπορεί να συνδέεται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας. «Υποψιαζόμαστε ότι οι συναλλαγές με τη Ρωσία ή με Ρώσους συνεργάτες μπορεί να έβαζαν σε μπελάδες τον Καρλ Έριβαν στον δυτικό κόσμο», αναφέρει συγκεκριμένα η δημοσιογράφος.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments