Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΓαλλία: Ζευγάρι ζούσε με 166 κατοικίδια σε μόλις… 80 τ.μ.!

Γαλλία: Ζευγάρι ζούσε με 166 κατοικίδια σε μόλις… 80 τ.μ.!

Σε ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε ένα ζευγάρι Γάλλων καθώς αποκαλύφτηκε ότι είχαν 159 γάτες και 7 σκύλους σε ένα διαμέρισμα 80 τμ.

Επίσης, στο ζευγάρι, μια γυναίκα, 68 ετών και ένα 52χρονο άνδρα, επιβλήθηκε μόνιμη απαγόρευση κατοχής κατοικίδιων ζώων και πρόστιμο 150.000 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να καταθέσουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.

Σύμφωνα με το BBC, τα ζώα ανακαλύφθηκαν πέρυσι όταν η αστυνομία επενέβη σε μια διαμάχη μεταξύ του ζευγαριού. Ήταν τότε που αντίκρισαν δεκάδες κατοικίδια να ζουν μέσα στη βρωμιά, πολλά αφυδατωμένα, υποφέροντας από υποσιτισμό ή μολυσμένα από παράσιτα. Παντού υπήρχαν περιττώματα. Ο δικαστής είπε ότι το ζευγάρι δεν είχε φροντίσει κατάλληλα τα ζώα.

Μάλιστα, οι αρχές βρήκαν τα πτώματα τουλάχιστον δύο γατών και δύο σκύλων σε ένα μπάνιο.

Το σύνδρομο του Νώε
Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος είπε στο δικαστήριο ότι τα ζώα ήταν «η αγάπη της ζωής της» και ότι είχε πάρει τις τρεις γάτες και τα τρία σκυλιά των γονιών της το 2018, πριν φέρει στο διαμέρισμά της περίπου 30 γάτες που ζούσαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Είπε ότι θα ένιωθε τον εαυτό της “εγκαταλελειμμένο που άφησε [τα ζώα] εγκαταλελειμμένα”.

Μια ψυχιατρική αξιολόγηση της διέγνωσε το “σύνδρομο του Νώε” – μια ψυχολογική ανάγκη να σώζει ζώα, ακόμη και όταν δεν είναι σε θέση να το κάνει σωστά.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Το ζευγάρι είχε ξανά ερευνηθεί το 2014 επειδή ζούσε σε ένα στούντιο 18 τ.μ. με 13 γάτες και έναν σκύλο.

Πηγή: Έθνος

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments