Στην κατάμεστη από κόσμο, αίθουσα της «Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, το δεύτερο βιβλίο της Βολιώτισσας συγγραφέα Άρτεμις Παπανδρέου, με τίτλο «Ένα χαμόγελο στον ουρανό», το οποίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Μιχάλη Σιδέρη».
Όπως τόνισε αρχικά ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής, που ξεκίνησε και συντόνισε την εκδήλωση, ότι «το βιβλίο αποπνέει αισιοδοξία, πέρα από το μυστήριο, ενώ αισιόδοξο και όμορφο βέβαια είναι και το εξώφυλλό του, με πλήθος μηνυμάτων… Η Άρτεμις, έχει καταφέρει από την πρώτη στιγμή να κερδίσει με το χαρακτήρα της, τη θετική της αύρα, τη συγγραφή της, τον αυθορμητισμό της…» O φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής, αναφέρθηκε στα συναισθήματα που γεμίζουν τον αναγνώστη από την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου, όπως και το γεγονός, ότι παρά το ότι είναι ένα βιβλίο πολλών σελίδων , μπορεί και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Η κα Αγγελική Θάνου, Δρ. του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγγραφέας, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην τεχνική γραφής που χρησιμοποίησε η Άρτεμις Παπανδρέου, τονίζοντας την καλοδουλεμένη πλοκή και τον τρόπο χειρισμού των ηρώων της.
Η ίδια η συγγραφέας, τόνισε ότι το βιβλίο είναι ένα χαμόγελο που παραπέμπει στην αισιοδοξία και την αγάπη, τονίζοντας ότι «το βιβλίο διαπραγματεύεται ένα παιχνίδι της μοίρας για μία νέα γυναίκα, η οποία μέσα από ένα ταξίδι, από ένα λάθος και μία καταιγίδα οδηγείται στα σκαλοπάτια ενός σπιτιού στα βράχια του Αιγαίου σε ένα νησί. Εκεί μέσα από μία ιστορία ξεδιπλώνει το κουβάρι και από μία φωτογραφία που βλέπει στη σερβάντα, δημιουργούνται ερωτηματικά και απορίες που χρήζουν απάντησης. Πρόκειται για ένα παρελθόν, το οποίο είναι πάρα πολύ καλά κρυμμένο, που την αφορά άμεσα και της ανατρέπει τη ζωή εντελώς».
Η Βολιώτισσα συγγραφέας σημείωσε ότι η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές. «Όταν της φέρεσαι καλά, σου επιστρέφει το χαμόγελο» πρόσθεσε. Αποσπάσματα από το βιβλίο, με ένα ξεχωριστό τρόπο, μεταφέροντας την άποψη ότι και την ίδια ως αναγνώστρια, την συνεπήρε η ανάγνωση του βιβλίου, διάβασε η Πόπη Νεγιάννη, μέλος της τοπικής θεατρικής ομάδας «Αντίσκηνο».
Μια ευχάριστη έκπληξη τέλος, περίμενε όλους όσοι βρέθηκαν στον όμορφο χώρο της «Εξωραϊστικής», καθώς η σολίστ Κατερίνα Αποστολοπούλου, χάρισε με την μοναδική φωνή της, δύο υπέροχα τραγούδια. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Μ. Σιδέρης».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ