Βραβεύτηκε από τη ΧΕΝ Βόλου και την Εστία «Ίωνες» η Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η εκδήλωση τιμής στην κ. Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά στο Ξενία Βόλου σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομάδα ΧΕΝ Βόλου και την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας-Μαγνησίας «Ίωνες».

Η κ. Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά σημείωσε για την τιμή πως «ποιος δεν χαίρεται να τον βραβεύουν… Έβαλα τους όρους μου όμως: Πρώτα απ’ όλα είμαι δασκάλα. Μάνα – γιαγιά – δασκάλα, αυτοί είναι οι τίτλοι μου. Τα βραβεία ως ποιήτρια, συγγραφέας, δημοσιογράφος είναι για τα hobbies μου… Δασκάλα: 40 χρόνια στην ξενόγλωσση εκπαίδευση. 40 χρόνια εκπαίδευσης και για μένα. Από τα παιδιά μαθαίνεις, τα παιδιά σε «εκπαιδεύουν». 40 χρόνια ευτυχίας…» για να συμπληρώσει: «Μετά ήρθε η ποίηση. «Αγάπης Αλφαβητάρι». Η αγαπημένη μου ποιητική συλλογή. Θα ήθελα να δείξω την αγάπη μου στους αγαπημένους μου φίλους στον «Ιππόκαμπο». Ας δεχθούν αυτό το ελάχιστο δώρο. Τις εισπράξεις της εκδήλωσης από το Αλφαβητάρι της Αγάπης». Όσον αφορά στα συναισθήματά της η ίδια ανέφερε ότι η συγκίνηση είναι πολύ μεγάλη.

Η κ. Άννα Πετσιάβα, πρόεδρος των «Ιώνων», τόνισε ότι «τιμούμε τη Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά για το έργο της και την προσφορά της. Πρόκειται για μία γυναίκα που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην κοινωνία μας και της αξίζει αυτή η τιμή».
Από την πλευρά της η κ. Πηνελόπη Παπαθανασίου, δικηγόρος, υπεύθυνη της Ομάδας ΧΕΝ Βόλου, επισήμανε ότι «τιμούμε την Ημέρα της Γυναίκας και τιμούμε τη Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά, που είναι ιδρυτικό μέλος της ΧΕΝ Βόλου, ένα πρόσωπο με μεγάλη πολιτιστική δράση στην πόλη μας, εθελόντρια, πολυγραφότατη, πολυσχιδής».

Η κ. Γιάννα Αθανασάκη, συνυπεύθυνη της Ομάδας ΧΕΝ Βόλου, τόνισε ότι «η Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά είναι παλιό στέλεχος της ΧΕΝ και προσέφερε πάρα πολλά».
Τέλος η κ. Σοφία Κανταράκη, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σημείωσε πως «η κ. Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά είναι μία προσωπικότητα που μας εκπλήσσει πάντα με τις δράσεις της, με την ακτινοβολία που εκπέμπει και το μεγαλείο της ψυχής της».
Ποιήματα διάβασε η γενική γραμματέας της Εστίας «Ίωνες» κ. Αργυρώ Μάμαλη-Κοπάνου, ενώ την εκδήλωση έκλεισε η Κιθαριστική Ορχήστα Βόλου του Γιώργου Φουντούλη.