Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΟΣΒραβεύτηκαν 160 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στα μαθηματικά

Βραβεύτηκαν 160 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στα μαθηματικά

 

Στους 160 ανέρχονται οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας οι οποίοι βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις τους στους πανελλήνιους και τοπικούς διαγωνισμούς της μαθηματικής εταιρείας.
Συνολικά φέτος διαγωνίστηκαν 600 μαθητές εκ των οποίων οι 350 στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τις τάξεις Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου και οι 250 στον 13ο Τοπικό Διαγωνισμό για την Α΄ Γυμνασίου.
Πιο συγκεκριμένα με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 14 Απριλίου 2024 η τελετή απονομής των Μεταλλίων, Αριστείων και Βραβείων των επιτυχόντων μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2023-2024 από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.)-Παράτημα Ν. Μαγνησίας.
Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Στην τελετή απονομής βραβεύθηκαν όλοι οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τις τάξεις Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου και στον 13ο Τοπικό Διαγωνισμό για την Α΄ Γυμνασίου.
Οι 45 μαθητές βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό και οι 115 μαθητές για τον τοπικό διαγωνισμό μαθηματικών.
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Στέλλα Α. Δημητρακοπούλου τονίζοντας τη σημασία της Μαθηματικής Επιστήμης σε όλες τις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, όπως και την ιδιαίτερη σημασία της Αριστείας στη σύγχρονη εποχή. Επεσήμανε επίσης την ανοδική πορεία των διακρίσεων που αποσπούν τα τελευταία χρόνια οι μαθητές/τριες του Παραρτήματος της ΕΜΕ Μαγνησίας, συνολικά 17 μετάλλια Χάλκινα, Αργυρά και Χρυσό Μετάλλιο, όπως και Εύφημες Μνείες σε Μεσογειάδες και Διακρίσεις σε Βαλκανιάδες. Με τις διακρίσεις τους αυτές οι μαθητές/τριες τιμούν πρωτίστως τη Μαθηματική Επιστήμη, γεμίζοντας συγχρόνως χαρά και ηθική ικανοποίηση όλους όσους δραστηριοποιούνται στο Παράρτημα.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζ. Μακρή, η οποία συνεχάρη τους μαθητές/τριες για την επίδοσή τους και επεσήμανε το ιδιαίτερα σημαντικό και αξιοσημείωτο ήθος τους, απονέμοντας στη συνέχεια Μετάλλια και Βραβεία.
Επίσης την εκδήλωση τίμησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου κ. Γ. Μποντού-Τοκαλή η οποία συνεχάρη τους μαθητές/τριες και τους ευχήθηκε να έχουν πάντα επιτυχίες στην μαθηματική τους πορεία και κατόπιν τους απένειμε Βραβεία και Διακρίσεις.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές και συνάδελφοι των σχολικών μονάδων του Ν. Μαγνησίας. Η Δ.Ε. του Παραρτήματος ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην άψογη διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Σημειώνεται πως στις 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε και ο μαθηματικός διαγωνισμός για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης της Μαγνησίας. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα. Συνήθως κάθε χρόνο οι μαθητές των Δημοτικών που διαγωνίζονται στα μαθηματικά, ανέρχονται στους 1.500.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments