«Βοηθώ το παιδί μου να επιλέξει επάγγελμα»

Εκδήλωση το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

159

Το Δ.Σ. της ΕΛΕΣΥΠ διοργανώνει επιστημονική συνάντηση σε συνεργασία με το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας και Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα "Βοηθώ το παιδί μου να επιλέξει επάγγελμα. Οι γονείς, ο έφηβος και τα όρια: παλεύοντας με τα κύματα".                                                                                                                           Στην εκδήλωση έχει κληθεί και θα συμμετάσχει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου, όπως προσκαλούνται μέσω των Συλλόγων Γονέων και όλοι οι γονείς που το επιθυμούν. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου (ώρα 10.00 – 13.00) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (αιθ. Αμφιθέατρο Σαράτση) και απευθύνεται σε συμβούλους, εκπαιδευτικούς, γονείς καθώς επίσης και σε κάθε ενδιαφερόμενο.                                  

Ομιλητές θα είναι: Αθανάσιος Κουστέλιος, καθηγητής ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Νέοι στο περιθώριο της εκπαίδευσης της απασχόλησης και της κατάρτισης (NEETs), Ιωάννης Μαρμαρινός, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, Ο ρόλος των αξιών στη ζωή μας, Φωτεινή Κατσαμπούρη, Δρ. Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Οι γονείς και οι επαγγελματικές αποφάσεις των παιδιών: Μύθοι και Πραγματικότητα, Αναστασία Παμουκτσόγλου, Δρ. Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Μαγνησίας, Αντώνιος Πλαγεράς Δρ. Ψυχολογίας, Χριστίνα Ρούση- Βέργου, Επαγγέλματα του μέλλοντος, Αγγελική Καραμπατζάκη, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ΚΕΣΥΠ Βόλου, Παρουσίαση Εργαλείων Αυτοβοήθειας Επαγγελματικού Προσανατολισμού για Εφήβους. 

Συντονίζουν Ράνυ Χ. Καλούρη, Πρόεδρος της ΕΛΕΣΥΠ, Καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ, Ελένη Ανδρέου, Επιστημονική Υπεύθυνη ΚΕΨΕΨΥΣ, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ, Π.Θ.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ